Burak Kizilhan Açiklamasi 'Delikanli Gibi Çiktik, Mücadelemizi Verdik'

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çaglan Kizilhan, Çaykur Rizespor maçinin ardindan, “Tabii ki yagmur da bastirdi, zemin daha da agirlasti. Ama biz bunu diger takimlar gibi hiçbir zaman bir pazarlik unsuru yapmadik. Bunu gündeme tasimadik. Delikanli gibi çiktik, mücadelemizi verdik” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 26. haftasinda Çaykur Rizespor’u deplasmanda 3-1 maglup eden Fenerbahçe’de Genel Sekreter Burak Çaglan Kizilhan, karsilasma sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Saha sartlarina ragmen takimin 3 puani almayi basardiginin altini çizen Kizilhan “Çok önemli üç puani hanemize yazdirdik. 90 dakika boyunca yagmur dinmedi. Taraftarlarimiz susmadi. Öncelikle büyük Fenerbahçe taraftarlarini cani gönülden tebrik ediyorum. Ikinci olarak da takimimiz çok ciddi bir mücadele verdi. Saha sartlarini hep beraber gördük. Takimimizi da hocamizi, takimimizi da tebrik ediyorum. Dedigim gibi çok önemli bir üç puan almis olduk” dedi.



"Bundan daha kötü bir zemin oldugunu düsünmüyorum"

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) stat zeminleri hakkinda verdigi karari yakindan takip edeceklerini kaydeden Kizilhan “Türkiye’deki statlarin, zeminlerin ne kadar kötü oldugu gün gibi asikar. Son zamanlarda neredeyse gündemde sadece bu konusuluyor. Çaykur Rizespor’un stadinin zemininin çok kötü oldugunu biliyorduk. Tabii ki yagmur da bastirdi, zemin daha da agirlasti. Ama biz bunu diger takimlar gibi hiçbir zaman bir pazarlik unsuru yapmadik. Bunu gündeme tasimadik. Delikanli gibi çiktik, mücadelemizi verdik. Üç puani da aldik. Bundan sonra 13 hafta kaldi. Artik her hafta bir final olacak. O yüzden TFF’nin özellikle maçlarda, statlarla ilgili verdigi kararlari çok yakindan takip edecegiz. Bundan daha kötü bir zemin oldugunu düsünmüyorum. O yüzden bu aksam oynadigimiz zeminden bahsediyorum. Biz nasil oynadiysak her takim çikacak. Mücadelesini verecek ve oynayacak. Bu kadar basit” ifadelerini kullandi.

"Türk futbolunun Arda Kardesler ve benzer hakemlerden artik kurtulmasi gerekiyor"

Karsilasmanin hakemi Arda Kardesler’in Fenerbahçe kulübü ve camiasi hakkinda ki tutumunu da elestiren Burak Kizilhan, “Yani bu aksam hep beraber izledik, tüm kamuoyu da gördü. Hakemin vermis oldugu kararlarin, neredeyse çogu rakip takim lehine. Yani verilen verilmeyen kartlar, kirmizi kartlar, faul pozisyonlari, yani tamamen rakip takimin lehine verilmis durumda. Golden önce çok net bir sekilde Tadic’in omzuna basiyor. Hiçbir reaksiyon yok, yani olacak is degil. Arda Kardesler’in zaten Fenerbahçe ve camiayla ilgili bugüne kadar yapmis olduklari veya vermis oldugu kararlar çok net. Bu çok açik bir sekilde bellidir ki Türk futbolunun Arda Kardesler ve benzer hakemlerden artik kurtulmasi gerekiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA