ETÜ Kosar Adim Birinci Oldu

Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu öncülügünde düzenlenen Kuzey Disiplini Kayakli Kosu Sampiyonasi’nda Erzurum Teknik Üniversitesi‘nin (ETÜ) hem erkek hem de kadin takimlari birincilik kupalarini alarak Türkiye Sampiyonu oldular.

Kandilli Kayak Mekezi’nde 14-15 Subat tarihleri arasinda düzenlenen Kuzey Disiplini Kayakli Kosu Sampiyonasi’nda Spor Bilimleri Fakültesi ögrencileri Yusuf Emre Firat, Yusuf Talay, Civan Kahraman, Muhammet Sait Soyak ve Levent Ören’den olasan Kayakli Kosu Erkek Takimi elde ettikleri sonuçlarla ETÜ’yü birincilik kürsüsüne tasidi.

Kadinlarda ise ETÜ adina yarisan Spor Bilimleri Fakültesi ögrencileri Rabia Akyol, Sennur Kartal ve Zülfiye Soyarslan ETÜ’ye ayni mutlulugu bir kez daha yasatarak birincilik kupasini ETÜ’ye getirdi.

Kadinlar ferdi yarislarinda ise Kayakli Kosu Klasik Stilde kürsünün tüm basamaklari ETÜ’lü sporcularin olurken Rabia Akyol altin, Zülfiye Soyaslan gümüs ve Sennur Kartal bronz madalyanin sahibi oldu. Kayakli Kosu Paten Stil’de Rabia Akyol bitis çizgisini yine ilk sirada geçerek bir altin madalya daha kazanirken Sennur Kartal, gümüs madalyaya uzandi.

Erkekler Klasik Stilde Y.Emre Firat tüm rakiplerini geride birakarak altin madalya kazanirken, Yusuf Talay üçüncülük kürsüsüne çikti. Kayakli Kosu Paten Stilde ise Yusuf Emre Firat bir kez daha kürsüye çikarak bronz madalya alirken ayni yarista Civan Karaman ise gümüs madalyayi ETÜ’ye kazandirdi.

ETÜ’lü sporcularin heyecanina ortak olmak amaciyla yarislari yerinde takip eden ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, elde edilen sonuçlardan ötürü kayakli kosu takimlarini ve antrenörleri tebrik ederek sporculara madalyalarini takdim etti.

Kaynak: İHA