Baskan Seçer Açiklamasi 'Spora Ve Sporcuya Destek Gelecek Dönemde De Artarak Devam Edecek'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, İçel Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen ‘Kent Katilimi Bulusmalari’nin 6. serisinin 8. toplantisini il genelinde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin temsilcileri ile gerçeklestirdi. Toplantida konusan Baskan Seçer, "Amatör spor kulüplerine 4 yilda toplam 19 milyon 641 bin TL yardim yaptik. Spora ve sporcuya destek gelecek dönemde de artarak devam edecek" dedi.

Toplantiya katilan temsilciler, Baskan Seçer’e belediyenin kent genelinde spor alaninda yürüttügü faaliyet ve projeler hakkinda merak ettikleri sorulari yöneltirken, Kongre ve Sergi Sarayinda gerçeklestirilen bulusmada Baskan Seçer’e; Genel Sekreter Yardimcisi Serdal Gökayaz ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Emrullah Taskin eslik etti.

Nakdi yardim ve malzeme yardimlari sürecek

Baskan Vahap Seçer, 5 yil boyunca amatör spor kulüplerine ve sporculara özellikle nakdi yardimlar konusuna agirlik verdiklerine dikkat çekti. Seçer, amatör spor kulüplerine 4 yilda toplam 19 milyon 641 bin TL yardim yaptiklarini aktararak, “2024 yilinda tabi ki bu bütçeyi anlamli bir sekilde artirarak sürdürecegiz. Mümkün oldugunca da en yüksek yardim miktari ile sizlerin karsisina çikacagiz” diye konustu.

Nakdi yardim desteginin müracaatlarinin 30 Mart tarihinde sona erecegini hatirlatan Seçer, destekten yararlanmak isteyen kulüp ve sporculara 30 Mart’a kadar basvurularini gerçeklestirmeleri çagrisinda bulundu.

Sadece nakdi yardim degil, zaman zaman malzeme taleplerine de cevap verdiklerini söyleyen Seçer, kulüplerin ve sporcularin en önemli sorunlarindan birinin müsabakalara giderken yasanan ulasim sorunu olduguna isaret etti. Bu tür konularda geç kalinmadan belediyeye basvuruldugu takdirde her türlü destegi sagladiklarini vurguladi.

“Spor, her seyi bir araya getiren sihirli bir alandir”

Sporun topluma birçok faydasi olan bir alan oldugunu sözlerine ekleyen Seçer, “Basarili sporcu demek, ülkenin, yasadigi kentin tanitimi demek. Spor demek; turnuvalar, müsabakalar demek. Dili, dini, irki, mezhebi, mesrebi ne olursa olsun insanlarin bir sporcuyu, bir takimi destekleme arzusuyla bir arada olmasi demek. Insanlari bir araya getirdiginiz zaman kentte huzuru saglarsiniz. Spor bunlari saglayan çok önemli ve sihirli bir alandir” ifadelerine yer verdi.

“Imar planlari bitti, spor sahalari ve tesisleri yapilabilecek”

İçel Büyüksehir belediyesinin sorumluluk alanindaki imar planlarinin bitmesinin kendilerine büyük kolaylik sagladigini ifade eden Seçer, yeni planlarda spor alanlarinin belirlendigini söyledi.

Seçer, “Seçim bildirgemize futbol sahasi ve semt sahalarini da ekledik. Merkez 4 ilçenin imar plani sorunu vardi, belediyemiz hepsini bitirdi. Yeni spor alanlari çikti. Akdeniz’in bize ait olan planlarini bitirdik. Simdi Akdeniz Belediyesi bitirmeye çalisiyor. 3-5 ay içinde o da bitecek. Orada da yeni imarda spor alanlari çikacak. O alan hangi belediyeye aitse futbol sahasi, spor tesisleri yapabilecek. O açidan da kismen rahatladik. Çünkü spor sahasi yapacak alanlarimiz yoktu. Bu imar çalismalarindan sonra onlari da bitirdik” seklinde konustu.

“Bizim dönemimizde bisiklet yollari göz önüne çikti”

5 yilda 148 kilometre bisiklet yolunun yapimini tamamladiklarini aktaran Seçer, “Bizim dönemimizde bisiklet yollari daha da göz önüne çikti. Yeni açtigimiz bulvarlara, ölçüleri uygun olan her yere yapiyoruz” dedi.

Bisiklet kullaniminin yayginlastirilmasi için kent genelinde organizasyonlar gerçeklestirdiklerini belirten Seçer, Tour Of İçel, Kleopatra Bisiklet Festivali gibi birçok etkinligi hayata geçirdiklerini anlatti. Büyüksehir tarafindan yürütülen çalismalar neticesinde İçel’in Eurovelo-Avrupa Bisiklet Rotalari Agi’na dahil edilecegini ifade eden Seçer, “Bu çok önemli bir çalisma. Bu agin içerisinde olmamiz İçel’in tanitimi için muazzam olacak. 3 yildir bu isi takip ediyoruz. Bisikletçiler bu güzergahi kullansin, İçel taninsin ve gelissin istiyoruz. Bunun için de gerekli çalismalari yaptik” diye konustu.

"Müftü Deresi Yasam Parki önümüzdeki 5 yilda İçellilere yapmayi söz verecegim çalismalardan bir tanesidir”

Büyüksehir Belediyesi tarafindan İçel’e kazandirilacak olan Babil Su Sporlari Merkezi hakkinda da konusan Seçer, “Orada kano, kürek, yelken birimleri, cankurtaran kurslari gibi birçok faaliyet olacak. Herkese hitap eden çok güzel bir mekân oldu” dedi.

Gelecek dönemde hayata geçirilecek önemli projelerden biri olan Müftü Deresi Yasam Parki ile ilgili de katilimcilari bilgilendiren Seçer, “500 dönüm bir alan var. Bu muazzam ve çok sayida fonksiyon yükleyebilecegimiz bir alan. Nasil Kültür Park’ta basketbol potalari, tenis kortlari, ayak tenisi alanlarimiz var ise orada da her yasa uygun birçok fonksiyon olacak. Bu da önümüzdeki 5 yilda İçellilere yapmayi söz verecegim çalismalardan bir tanesidir” sözlerine yer verdi.

“Vahap Bey’in spora bakis açisi son derece olumlu”

İçel Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Baskani Mithat Ertas da bu tür toplantilari önemli buldugunu dile getirerek, “Özellikle spor camiasi bulusmalari bizi son derece mutlu etti. Amatör spor, gönül isi. Vahap Bey’e baktigimiz zaman spor adina kentte güzel seyler yaptiginin farkindayiz, spora bakis açisi son derece olumlu. Kulüplerimize yapilan nakdi yardimlar, ulusal ve uluslararasi derece yapan sporcularimiz, antrenörlerimizin ödüllendirilmesi, zor durumda olan kulüplerimiz; özellikle gençlik kulüplerimize çok büyük rahatlama getiriyor. Bu her yil artarak devam ediyor” seklinde konustu.

“Bu toplantilar sayesinde kulüpler kendini rahatça ifade edebilir”

İçel Ampute Futbol Kulübü Baskani Ali Yanaç ise Baskan Vahap Seçer’in göreve geldiginden bu yana yapmis oldugu çalismalari yakindan takip ettigini söyleyerek, “Baskanimizin Ampute Futbol Kulübü ve diger amatör kulüplere vermis oldugu destekler göz önünde. Bu toplantilarin da verimli sonuçlari olur, daha önce kendini ifade edememis kulüpler de kendilerini daha rahat ifade edebilir. Bunun da çok olumlu sonuçlari olur” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA