Baskan Say'dan Hentbolculara Müjde

Van’in Edremit Belediye Baskani Ismail Say, her zaman sporun ve sporcunun yaninda olduklarini, bu yüzden spor alanindaki çalismalarinin araliksiz devam edecegini belirterek, hentbol takiminin da birinci lige çikmasi durumunda gençlere sadece hentbola ait bir salon sözü verdi.

Gençlik ve Spor Bakanligi girisimleri ile hayata geçirilen gençlik merkezinde gençlerle bir araya gelen Baskan Ismail Say, gençlerin sorun ve sikintilari dinledi. Sunulan desteklerden dolayi tesekkürlerini dile getiren gençler, her zaman yanlarinda bir belediyelerinin oldugunun güveni içerisinde olduklarini belirttiler. Ögrencilerin temennilerinin yani sira taleplerini de bir bir not alan Edremit Belediye Baskani Ismail Say, göreve geldikleri günden itibaren spora ve sporcuya büyük önem verdiklerini ve bu konuda her türlü destekleri sunduklarini anlatti. Her zaman sporun ve sporcunun merkezi Edremit dediklerini vurgulayan Baskan Say, “Çünkü spor kardesliktir, dostluktur, sagliktir, ayni zamanda insanin hayata motivasyonudur. Su anda içinde bulundugumuz tesis de Gençlik ve Spor Bakanligimiz girisimleri sonucunda Edremit’imize kazandirdigimiz bir tesis. Bu insani mutlu eden bir durum. Ikinci 5 yilda da bu yatirimlar araliksiz sürecektir. Hem tesislesme hem spor çesitliligini destekleme hem de ulusal ve uluslararasi yarismalar düzeyinde ciddi sonuçlar elde ettik. Özellikle gençleri isin içine dahil etmek suretiyle çalismalarimizi sürdürecegiz. Tüm desteklemelerle birlikte gençlere özgüven içerisinde ayaklarinin üzerinde durma ve sporun getirdigi zenginlikle de olumsuz aliskanliklara da firsat vermeme yönünde gayret göstermeye devam edecegiz” diye konustu.

Her bransta gencin bulundugu bulusmada yöneltilen talep ve sorulari cevaplayan Baskan Ismail Say, hentbolcularin salon talebine ise takimin süper lige çikmasi halinde sadece hentbola ait bir salon yapacaklarinin müjdesini de verdi. Ulasim konusundaki sikintilara da deginen Baskan Say, “Sizlerin Edremit merkez sinirlari içerisinde rahat hareket edebilmesi için bizim yetkimiz disinda olmasina ragmen dün bir karar aldik. Büyüksehirden yetki alarak; Erdemkent, Esentepe ve Erenkent mahalleleri ile buralari birbirine baglayan Edremit merkeze kadar bir ring sistemi koyduk. Birkaç güne kadar bu uygulama hayata geçecek. Bu araçlar bu mahalleler arasinda sürekli hiç durmadan dönecek. Ama bu araçlar Van merkeze gitmeyecek. Böylece vaktinde antrenmanlariniz basta olmak üzere vaktinde istediginiz yerlere ulasip, saatlerce günesin altinda, sogukta beklemeyeceksiniz. Simdiden hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA