Buse Tosun Çavusoglu Açiklamasi 'Hayallerim Olimpiyatlarda Altin Madalya Kazanmak'

Avrupa Güres Sampiyonasi’nda altin madalyaya ulasan Buse Tosun Çavusoglu, hayallerinin olimpiyatlarda altin madalya kazanmak oldugunu söyledi.

Avrupa Güres Sampiyonasi kadinlar 68 kilo finalinde milli güresçi Buse Tosun Çavusoglu, Ukraynali rakibi Tetiana Sova Rizhko’yu 5-2 maglup ederek altin madalyanin sahibi oldu. Müsabakanin ardindan Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu, sampiyon sporcuyu tebrik etti. Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulunan Baskan Eroglu, “O Türk güresinin, Türk sporunun gurur abidelerinden bir tanesi. Buse’miz milli degerimiz. Yasemin zaten rüstünü ispat etmisti. Geçen yildan beri söylüyorum; bizim inandigimiz kadar sen kendine inansan sampiyonsun. Buse hem Dünya sampiyonu oldu hem de Avrupa sampiyonu oldu. Ortaya koymus oldugu mücadelesinden dolayi, savasçiligindan dolayi, bize yasattigi o güzel duygudan dolayi milletim adina Türkiye Güres Federasyonu Baskani olarak tesekkür ediyorum. Türk kadinini sembolize eden, Türk kizlarina örnek bir sporcu, örnek bir sahsiyet, Allah yolunu açik etsin. Olimpiyat Oyunlari’na 157 gün var. Insallah orada da adini tarihe altin harflerle yazdirir. O altin madalyaya bize getirir, biz de onu sizlerle bulustururuz. Onunla gurur duymaya devam ederiz” diye konustu.



Buse Tosun Çavusoglu: “Insallah emeklerimizin karsiligini olimpiyatlarda aliriz”

Kariyerinde tek eksik altin madalyanin olimpiyatlar oldugunu ve hedefinin de bu oldugunu vurgulayan Buse Tosun Çavusoglu, “Biz Dünya Sampiyonasi sonrasi uzun bir ara vermedik. Olimpiyatlara hazirlanir gibi kamplarimiza, milli takimimiza, evde olsun çalismalarimizi son sürat devam ettik. Çünkü çok kisa bir süre kaldi. Olimpiyatlar 4 yilda 1 yapilan, her sporcunun hayali olan kariyer olarak zirve demek. Insallah benim tek bir altin madalyam kaldi. Avrupa sampiyonalarinda son saniyede kaybettigim olmustu. Dünya sampiyonlugundan baslayip, bugün olimpiyatlara bir Avrupa sampiyonlugu da ekleyip, son dünya ve Avrupa sampiyonu olarak katilmak sporun zirvesine bir kariyer diyebilirim. Insallah Allah bizleri utandirmaz, emeklerimizin karsiligini olimpiyatlarda tam destek, tüm hirsli çalismalarimizla sonucunu ayni bu sekilde aliriz. Destekleyen, inanan herkese çok tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.

“Hayallerim olimpiyatlarda altin madalya kazanmak”

Rakipleriyle ilgili de konusan milli sporcu, 2024 yazinda Paris’te düzenlenecek Olimpiyat Oyunlari’yla ilgili sunlari söyledi:

“Burada kota alan sporcular vardi. Fransiz ve Ukraynali rakibim vardi. Bunlar kendilerini kanitlamis, Avrupa sampiyonu, dünya madalyasi bulunan sporculardi. Ama bugün kürsünün en üst basamaginda ben yer aldim. Bu demek oluyor ki; Olimpiyatlarda altin madalyayi boynuma takmak, Istiklal Marsi’mizi okutmak nasip olsun. Insallah hedeflerime ulasirim. Hayallerim olimpiyatlarda altin madalya kazanmak, tarihe geçmek. Insallah bunu elde ederim.”

Kaynak: İHA