Brian Priske Açiklamasi 'Maglubiyet Almamiz Üzücü Ama Oyundan Memnunum'

Sparta Prag Teknik Direktörü Brian Priske, Galatasaray’a yenildikleri için üzgün oldugunu ancak oyuncularinin gösterdigi performanstan memnuniyet duydugunu söyledi.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçinda Çekya ekibi Sparta Prag, deplasmanda Galatasaray’a 3-2 maglup oldu. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Sparta Prag Teknik Direktörü Brian Priske, “Zor bir maçti. Muhtesem bir maç çikardik. Birçok firsat yakaladik, goller attik. Daha fazla da gol atabilirdik. Iyi bir futbol oynadik. Oyuncularimin özgüveni için iyi bir maç oldu. Bu performans sonrasi maglubiyet almamiz üzücü oldu ama oyundan memnunum” ifadelerini kullandi.

“Oyuncularim bugün iyilerdi”

Futbolcularinin performansindan memnun oldugunu belirten Danimarkali teknik adam, “Gerçekten iyilerdi bugün. Hem defansta hem ofansta iyi oynadilar. Birçok açidan iyi bir karsilasmaydi. Ekstra motivasyon sagladilar. Bunu dogru kullanmamiz gerekiyor” seklinde konustu.



“Atmosfer iyiydi”

46 yasindaki çalistirici, Galatasaray taraftarindan da bahsederek, “Taraftar yapmasi gerekeni yapti. Biz sansimizi zorlamaya devam ettik. Iyi de ses çikardilar. Atmosfer iyiydi. Iki taraf da keyif almistir umarim. Iki taraf da istekli oyun sergiledi. Umarim herkes için iyi bir maç olmustur” cümlelerine yer verdi.

“Bir deplasman maçina göre iyi oyun sergiledik”

Müsabakanin anahtar anlari oldugunu dile getiren Priske, bunlari iyi degerlendiremediklerini aktardi. Brian Priske, “Yapamadigimiz için de cezalandirildik. Her Avrupa maçinda oldugu gibi bu maçta da bunlari yasadik. Bir deplasman maçina göre iyi oyun sergiledik” diye konustu.



“3-4 gol atabilirdik”

Genç bir takim olmalarinin kendilerine dezavantaj saglayip saglamadigi yönünde gelen bir soruya tecrübeli teknik adam, “Bu da stratejimizin bir parçasi. Gençler hem ligde hem Avrupa’da mücadele ettiler. Onlar da tecrübe edindiler, iyi bir takima karsi oynadik. Galatasaray kulüp olarak da iyi bir takim. Onlara saygi duyuyoruz, su an bir kez daha bu maçi izlesek bir kez daha hayal kirikligi yasayacagiz. Firsatlar bulduk, 3-4 gol atabilirdik” cevabini verdi.

Priske, rövans mücadelesinde 3 oyuncularinin cezali duruma düstügünü ve hakemin gösterdigi sari kartlarin ise agir oldugunu sözlerine ekledi.

“Galatasaray hala favori”

Sparta Prag Teknik Direktörü Priske, Galatasaray’in hala turun favorisi olduguna dikkat çekerek, “Ben daha çok kendi takimima odakliyim. Nasil bu maçi alabiliriz ona odaklanacagiz. Ne yapabilecegimizi gösterdik, gücümüzü gösterdik. Bir sonraki maçta da kaybedecegimiz bir sey yok. Zaten 1 gol eksik baslayacagiz. Bunu nasil basarabiliriz bir sonraki maçta, ona odaklanacagiz” degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA