Selçuk Can Açiklamasi 'Bu Madalyam Türkiye'ye Armagan Olsun'

Romanya’nin baskenti Bükres’te düzenlenen Avrupa Güres Sampiyonasi’nda grekoromen stil 72 kiloda altin madalya kazanan Selçuk Can, "Çok mutluyum. Bu madalyam Türkiye’ye armagan olsun" dedi.

Romanya’nin baskenti Bükres’te düzenlenen Avrupa Güres Sampiyonasi’nda grekoromen stil 72 kiloda Selçuk Can, Azerbaycanli Ulvi Ganizade’yi 2-0 maglup ederek altin madalya kazandi. Mücadele sonrasi Avrupa sampiyonu milli güresçi Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulundu. Can, “Çok yogun kamplardan geçtik. O kadar çok çalistim ki saglik problemleri çektigim dönemler de oldu. Sampiyonluk öyle kolay olunan bir sey degil. Ben bunu görmüs oldum. Çok mutluyum. Bu madalyam Türkiye’ye armagan olsun. Simdi büyükler kategorisindeki 5. madalyam. Daha önce iki Avrupa ve iki Dünya sampiyonalarinda bronz madalya kazanmistim. Önümüzde olimpiyatlar var. Her sporcunun hayalidir olimpiyatlara katilip madalya almak. Benim de hayalim var. Allah nasip ederse insallah basaracagiz” diye konustu.



"Geçen sene 4 finalimiz vardi, bu sene 5’e çikardik"

Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu da, “Çitayi o kadar yüksek koymusuz ki, bugün çok sükür grekoromende 5 güresçimiz finale çikti. 3 gümüs, 1 altin, bir bronz madalyamiz var. Birazdan da Alperen çikacak. Bir Avrupa Sampiyonasi’nda 10 sikletin 5’inde altin madalya ile gürestigimiz tarihte yok. Bu bizim için çok anlamli. Bu sampiyona bizim için araç, amaç degil. Niye çocuklar olimpiyatlara hazirlaniyor. Olimpiyat oyunlarina 158 gün var. Sampiyonlar orada madalya için güresecekler. Biz iyi bir ekibiz. Gençlerle, yasli dedigimiz güresçilerle takimi harmanladik. Geçen sene 4 finalimiz vardi, bu sene 5’e çikardik. Seneye belki 6 olacak. Bu is ekip isi. Bütün herkesle gurur duyuyorum. Kalple gürestiginiz zaman o madalyayi boynunuza takarsiniz" ifadelerini kullandi.

Eski sampiyon güresçi Mehmet Akif Pirim ise, “Baskanim zaten gereken seyleri söyledi.

Basari ekip isidir. Basimizda bir sampiyon kardesimizi var. Ekibi güzel, sampiyonlar kulübü gibi. Yeni seylere imza atiyoruz. Yeni isimler çikiyor. Yeni tarihler yaziyoruz. Bütün Türk milletine hayirli ugurlu olsun” açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA