Okan Buruk Açiklamasi 'Hedefimiz Bu Maçi Kazanarak Bir Sonraki Maç Için Avantaj Yakalamak'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Sparta Prag’in iyi ve zor bir rakip oldugunu belirterek, "Hedefimiz bu maçi kazanarak bir sonraki maç için avantaj yakalamak. Iyi bir takimla oynayacagiz" dedi.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçinda Galatasaray yarin saat 20.45’te evinde Çekya ekibi Sparta Prag ile karsi karsiya gelecek. Bu müsabaka öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basin toplantisi düzenledi.

Sari-kirmizililarin teknik direktörü toplantida sözlerine Erzincan’da yasananlardan duydugu üzüntüyü belirterek basladi.

Avrupa’nin kendiler için önemli ve degerli oldugunu söyleyen Buruk, "Sampiyonlar Ligi’nde oynadik oradan Avrupa Ligi’ne geçtik. Amacimi maç maç düsünmek. Ilk maçta sahamizdayiz. Eski gibi gol averaji da ortadan kalkti. Bu da futbolun aslinda bu tür maçlardaki önemi, zevkini artirdi. Sahamizda kazanarak devam etmek istiyoruz. Sahamizda kurdugumuz üstünlük, taraftarimizla birlesince neler yapabilecegimizi gösterdik. Hedefimiz bu maçi kazanarak bir sonraki maç için avantaj yakalamak. Iyi bir takimla oynayacagiz. Kendi liginde geçen sene sampiyon oldu. Ligde de lider durumdalar. Uzun bir aradan çiktilar. Yüksek tempoda, yogun fikstürde oynadigimiz maçlar oldu. Yüzde 100’ümüzle bu maça haziriz. Elimizden gelenin fazlasini yapip kazanmak için her seyi yapmak istiyoruz. Umarim ilk maçi kazanarak ikinci maça avantaji tasiyarak bu maçtan ayriliriz. Iyi bir takim, zor bir rakip. Iyi baslayip maçin sonuna kadar iyi devam etmek zorundayiz. Onu içerisinde sabra ihtiyacimiz var. Oyuncularimiza güveniyorum" diye konustu.



"Ana amacimiz Galatasaray’in basarisi"

Takim oyunu oynadiklari vurgulayan sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Ben basinda olsam da oyuncularimizla, çalisanlarimizla, yönetimimizle birlikte bir performans sergiliyoruz. Bu performansta tabii ki inisiler, çikislar olabiliyor. Ana amacimiz Galatasaray’in basarisi. Camia olarak birliktelik sagliyoruz. Son 1.5 sene de bu artarak ilerliyor. Ne zaman bunu yakalarsak saha içerisinde, disarida da net bir sekilde ortaya koyuyor. Bu birliktelikle galibiyetler, basarilar, geçen sen sampiyonluk getirdi. Lig, TFF Süper Kupa, Türkiye Kupasi ve Avrupa Ligi ile 4 tane kupayi kazanmayi hedefliyoruz. Gerçeklestirmek için bu birliktelige ihtiyacimiz var. Stada gelen herkesin bizim oyunumuza katilmasini istiyoruz. Bu birlikteligi yakalamak için de etkili oyun ortaya çikarmaya çalisiyoruz. Genel olarak hedefimiz her maçi kazanmak. Sampiyonlar Ligi’nde bunu oyun ve durus olarak gösterdik. Sirada Avrupa Ligi ve kendi ligimiz var. Kazandikça rekorlar geliyor ama burada kazanan her zaman Galatasaray oluyor" açiklamasinda bulundu.

"Transfer dönemini güzel bir sekilde kapattik"

Transfer dönemi zor geçtigini belirten Okan Buruk, "Bu transfer dönemini güzel bir sekilde kapattik. Serge bugün geldi. Kadromuzu gelistirmeye çalisiyoruz. Baskanimiz, yönetimimiz bu anlamda bizim istedigimiz takviyeleri yapti. Transferi daha erken bitirebilsek daha farkli bir sey olabilirdi. Elimizdeki oyuncularla en iyisini yapmaya çalisiyoruz. Çok tecrübeli oyuncularimiz var. Son 2 maçta bunu gösterdik. Takim olgusunu yakalamamiz gerekiyor. Bence son 2 maçta bunu yakaladik. Kimin olup, olmadigi degil, oyun önemli. Çok genis kadroya sahibimiz. 4 tarafta ayni sekilde mücadele edecegiz. Sacha önemli bir oyuncuydu onun yerine oynayan oyuncularimiz elinden geleni yapacak" dedi.



"Olumsuz bir sey olursa federasyonun hatalarindan biri olacak"

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Süper Lig’de bu hafta MKE Ankaragücü ile deplasmanda oynayacaklari maçin Eryaman Stadyumu’nda yapilacagini açiklamasinin hatirlatilmasi üzerine Buruk, "Bakim çalismalari ne kadar oldu bilmiyoruz. Gittigimizde görecegiz. Futbol Federasyonu’nun sorumluluguna olan bir sey. Süper Lig’in marka degerini koruyacak olan Futbol Federasyonu. Oynanmayi uygun gördüler. Maça çiktigimizda Futbol Federasyonu’nun dogru karar verip vermedigini net bir sekilde görecegiz. Sahayi düsünmeden nerede oynasak, kumda da toprakta da oynasak, kazanmak için oynayacagiz. Sahanin düzeltilecegini düsünüyorum. Burada bütün sorumluluk Türkiye Futbol Federasyonu’nda. Olumsuz bir sey olursa federasyonun hatalarindan biri olacak" degerlendirmesinde bulundu.

Okan Buruk son olarak sakatliktan dönen savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakci için ise, "Iki gün takimla tamamen antrenmanlara çikti. Su anda oynayabilecek durumda" dedi.

Kaynak: İHA