Lucas Torreira Açiklamasi 'Galatasaray Formasini Giyiyorsam Muslera'ya Borçluyum'

Galatasaray’in Uruguayli futbolcusu Lucas Torreira, Sparta Prag maçi hakkinda yaptigi açiklamada, zorlu bir takima karsi zorlu bir maç oynayacaklarini söyledi. Torreira ayrica sari-kirmizililarda forma giymesini vatandasi Kaptan Fernando Muslera’ya borçlu oldugunu belirterek, "Çünkü onun aramasiyla ikna oldum" dedi.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçinda Galatasaray yarin saat 20.45’te sahasinda Çekya takimi Sparta Prag ile mücadele edecek. Karsilasma öncesinde Galatasaray’in Uruguayli futbolcusu Lucas Torreira, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Çok önemli bir maç oynayacaklarini söyleyen Torreira, "Böyle oldugunu biliyoruz. Rakibimiz farkli bir tipte olabilir. Yüzde 100’ümüzü vermek istiyoruz. Konsantre bir sekilde oynamamiz gerekiyor. Buraya çok mücadele ederek geldik. Sampiyonlar Ligi’nde nasil mücadele ettiysek konsantre bir sekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Hafta içerisinde iyi çalisma yaptik. Seyircimiz önünde ve sahamizda oynayacagiz. Ilk maçi evimizde oynamak avantaj olacak diye düsünüyorum" diye konustu.



"Çeyrek finale geçmek için elimizden geleni yapmamiz gerekiyor"

UEFA Avrupa Ligi’ndeki hedeflerinin sorulmasi üzerine deneyimli futbolcu, "Bizim amacimiz Sampiyonlar Ligi’nde oynamaya devam etmekti. Genel olarak oynadigimiz oyunla daha fazla puan almamiz gerekiyordu. Fakat Avrupa Ligi’nde devam ediyoruz. Ülkemizi Avrupa’da temsil ettigimiz için mutluyuz. Çeyrek finale geçmek için elimizden geleni yapmamiz gerekiyor. Kulübümüzün tarihini biliyoruz. Amacimiz son ana kadar mücadele etmek ve en yüksek noktaya gelebilmek. Her zaman ilk önce önümüzdeki maça dikkat etmemiz gerekiyor. Adim adim gitmemiz gerekiyor. Güçlü bir takima karsi zorlu bir maç oynayacagimizi inaniyoruz" seklinde konustu.



"Okan Hoca ile çalismak büyük için büyük bir keyif"

Teknik Direktör Okan Buruk hakkinda konusan Lucas Torreira, "1.5 senedir buradayim. Bulundugum her maçta nasil oynadigimizi görüyoruz. Tutkuyla ve takim için oynayan biriyim. Sirtimda soyadimla oynuyorum ama benim için en önemlisi önümdeki armam diye düsünüyorum. Her sahaya girdigimde elimden geleni yapmak ve taraftari mutlu yapmak için, takim arkadaslarimi mutlu etmek için, teknik ekibi ve hocayi mutlu etmek için ugrasiyorum. Okan Hoca ile çalismak büyük için büyük bir keyif. Karizmatik bir insan. Takimi bir araya getiren bir insan. Ona tesekkür etmek itiyorum. Sadece ona degil, bütün teknik ekibe tesekkür ediyorum. 28 yasindayim. Bu kadar önemli takimda kendimi bulabildigim için ve Avrupa’da mücadele ettigim için çok mutluyum. Okan hoca tarafindan çalistirilmak benim için büyük bir onur. Gelecekte büyük basarilar kazanacagina inaniyorum. Galatasaray’da da uzun seneler birçok basariya birlikte imza atacagiz. Bana her zaman güven verdigi için de tesekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandi.

Gol atamamasinin hatirlatilmasi üzerine 28 yasindaki futbolcu, "Her aksam hayalini kuruyorum bu forma ile bir gol atacagim diye. Geldigimden beri atamiyorum. Bu kaygilandigim bir sey degil. Önemli olan takimin kazanmasi. Içten içe de gol atmak istiyorum" dedi.



"Galatasaray formasini giyiyorsam Muslera’ya borçluyum"

Galatasaray’da uzun yillar forma giyen kaptan vatandasi Fernando Muslera için ise sunlari söyledi:

“Nando oyuncu olarak da, insan olarak bizim kadromuzdaki en önemli oyuncu. Sadece kaptan oldugu için degil ayni zamanda soyunma odasini yönetiyor, bu ülkeye yeni gelen oyunculara yardimci oluyor. Galatasaray formasini giyiyorsam bunu ona borçluyum. Çünkü onun aramasiyla ikna oldum. Galatasaray tarihi açisindan unutulmaz biri oldugunu düsünüyorum. Bu kulüp içerisinde yillarca hizmet edebilecegine inaniyorum. Ben kaç yil burada olacagim bilmiyorum. Burada yasadigim her sey için ona borçlu olduguma inaniyorum. Bu formayi giydigim için gururluyum. Onunla bu formayi giymek de ayri bir gurur.”

Kaynak: İHA