Ertugrul Saglam Açiklamasi 'Güzel Bir Galibiyet Elde Edecegiz'

Sanliurfaspor karsisinda kazanmak istediklerini söyleyen Kocaelispor Teknik Direktörü Ertugrul Saglam, "Herkes çikacak ve sorumluluk sahibi insanlar gibi görevini yerine getirecek. Güzel bir maç oynayip güzel bir galibiyet elde edecegiz insallah" dedi.

Kocaelispor, Trendyol 1. Lig’in 23. haftasinda sahasinda Sanliurfaspor ile yapacagi maçin hazirliklarini sürdürdü. Kocaelispor Teknik Direktörü Ertugrul Saglam ise antrenman öncesi gazetecilere, her maçin kendileri için önemli, her puana da ihtiyaçlari oldugunu söyledi.

Zorlu bir döneme girildigini dile getiren Saglam, "Alttakilerin ligde kalma mücadelesi, onun bir üstündeki grubun play-off’a girme mücadelesi, play-off potasinda olanlarin orada kalma, kalanlarinda da ilk 2’yi zorladigi bir maraton yasiyoruz. Bundan önceki senelerde oldugu gibi artik her oynanan maç birbirinden degerli hale geliyor. Rakiplerimizin de bundan sonraki süreçte çok zorlu maçlar oynayacagini göz önünde bulundurursak olasi puan kayiplari ile karsilasabilecegimiz bir lig oynuyoruz. Herkes puan almak istiyor. Sanliurfa küme düsme potasindan çikmak için canla basla mücadele ediyor. Bolu play-off potasina girmek için mücadelesini veriyor. Haftaya oynayacagimiz Keçiören altlardan kurtulmak için elinden geleni yapiyor. Herkesin bir hedefi var. Zaman zaman atmosferler motivasyonu çok düsürüyor, farkli sebepler de oluyor ama sonuçta bizim bu gibi olumsuzluklardan etkilenmemiz gerekiyor. Gerçekçi ve önemli bir hedefimiz var" ifadelerini kullandi.

"Istedigimiz bir maçi oynayamadik"

Boluspor ile 1-1 berabere kaldiklari ve puan kaybi için üzgün olduklarini belirten Saglam, "Üzüntüden bir önce çikip bir sonraki maça, Sanliurfaspor maçina hazirlanmak zorundayiz. Iyi de hazirlaniyoruz. Eksikliklerimizin, yapamadiklarimizin farkindayiz. Bolu maçi çok enteresan bir maç oldu. Ilk devrede kalemize gelen tek topun ki o da kendi ikram ettigimiz pozisyondu. Bunun gol olmasi, yine girdigimiz pozisyonlar var. Ikinci yari istedigimiz gibi olmadi. Istedigimiz bir maçi oynayamadik. Oyuncularimiz olayin ciddiyetinin farkinda. Taraftarimizin Eyüp maçinda oldugu gibi bize yürekten destek vereceklerini düsünüyorum. Güzel bir oyunla girdigimiz pozisyonlari bundan önceki maçlarda oldugu gibi kötü degerlendirmeyip, güzel keyifli bir maç izletmek istiyoruz. Bundan sonraki zorlu sürecimizin hem taraftarimizin, hem camiamizin moralini motivasyonunu artirarak geçmesini saglamak istiyoruz" diye konustu.



"Güzel bir maç oynayip güzel bir galibiyet elde edecegiz insallah"

Kart cezalisi futbolculari oldugunu, ayrica birkaç mevkide de degisiklik yapabileceklerini aktaran Saglam, "Takimdaki herkesi hazir tutmaya çalisiyoruz. Zaman zaman böyle degisiklige ihtiyacimiz oldugunda, ya da sakat, cezali oyuncularimiz oldugu zaman arkadakileri de bizim hedefimize uygun performansi ortaya koymasi, takima yardim etmesi için hazir tutmaya çalisiyoruz. Her oyuncumuz bizim için önemli, degerli. Herkes çikacak ve sorumluluk sahibi insanlar gibi görevini yerine getirecek. Güzel bir maç oynayip güzel bir galibiyet elde edecegiz insallah" ifadelerini kullandi.

"Hemen gelip 3 gün içinde mükemmel isler yapmasini bekliyorsunuz"

Ertugrul Saglam, Gürcü futbolcular ile ilgili gelen soruyu da yanitlayarak, sözlerini söyle noktaladi:

"Her oyuncunun hem bireysel anlamdaki yeteneklerini takim için ortaya koymasi hem ekip bütünlügüne verdigi katkiyi göz önünde bulundurursak her iyi oyuncunun takim performansina ciddi katkilari olacagini bekliyorum. Biraz da haksizlik yapiyoruz. Diyelim ki Gürcü bir oyuncuyu getiriyorsun. Giorgi Kharaishvili üzerinden söyle bir örnek vereyim; oyuncu Gürcü, gitmis Avrupa’nin çesitli ülkelerinde futbol oynamis, en son Macaristan’da devam etmis. Aliyorsunuz bu adami Türkiye’ye getiriyorsunuz, 3 gün sonra maça koyuyorsunuz ve ilk maçinda mükemmel bir oyun ortaya koymasini bekliyorsunuz. Farkli bir ülke, farkli bir kültür, farkli oyun anlayisi ve sistem. Hemen gelip 3 gün içinde mükemmel isler yapmasini bekliyorsunuz. Bu tamamen bence hayalden öte bir beklenti. Hem kendimize hem de oyuncuya haksizlik ediyoruz. Dilegimiz, adaptasyon sürecinin çok erken tamamlanmasi, ki buna da ihtiyacimiz var. Bir avantajimiz da 3 Gürcü oyuncumuz oldu. Onlarin birbirine verecegi motivasyon ve destek bu süreci asagiya indirebilir. Bizim kültürümüze de yakin bir kültüre sahipler. Ben de bu hafta sahaya koyalim ve istedigimiz gibi oynasin, yabancilik çekmesin isterim. Insallah öyle olur."

Kaynak: İHA