Brian Priske Açiklamasi 'Zor Bir Maç Olacak'

Sparta Prag Teknik Direktörü Brian Priske, yarin Galatasaray’a karsi zor bir maç oynayacaklarini ancak müsabakayi kazandiklari takdirde ise oyuncularinin özgüvenlerinin yükselecegini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçinda Çekya temsilcisi Sparta Prag, yarin saat 20.45’te RAMS Park’ta Galatasaray ile karsilasacak. Bu mücadele öncesi düzenlenen basin toplantisinda Sparta Prag Teknik Direktörü Brian Priske açiklamalarda bulundu.

“Iyi bir maç çikaracagimizi düsünüyorum”

Ligde 55 günlük bir aranin ardindan ilk resmi maçlarina 4 gün önce çiktiklarinin ve bu durumun kendilerini nasil etkileyeceginin sorulmasi üzerine Priske, “Bir gerçek var ki Çekya Ligi böyle. Bir ara verildi ama mutluyum ki 1 maç da olsa ligde oynadik. Takimdan memnunum. Atmosferi zaten biliyoruz. Onlar da motive, buna hazirlar. Iyi bir maç çikaracagimizi düsünüyorum” seklinde konustu.



“Bizler için zor maç olacak”

Galatasaray karsisinda zor bir sinavdan geçeceklerini belirten Danimarkali teknik adam, “Kolay bir maç olmayacak. Kalitesi iyi bir takim. Çek liginde alisik olmadigimiz bir karsilasma olacak. Sampiyonlar Ligi’nden gelmis bir takim. Ligde de basarili, zirvede Fenerbahçe ile mücadele ediyorlar. Iyi durumdalar. Bizler için zor maç olacak ama ona göre hazirlandik” ifadelerini kullandi.

“Maksimum 95 dakika kosmamiz ve konsantre olmamiz gerek”

46 yasindaki teknik direktör, Avrupa’da oynadiklari karsilasmalarin farkli bir kalitede olduguna da deginerek, “Maalesef bir gerçek ki Çek Ligi gibi degil. Iyi mücadele etmemiz gerekiyor. Maksimum 95 dakika kosmamiz ve konsantre olmamiz gerek. Böyle bir maçi kazandigimizda takimin özgüveni de artacaktir” cümlelerine yer verdi.

“En ufak bir hatamizda bizi cezalandiracaklardir”

“Evdeki oynadigimiz maçlarda daha rahat oluyoruz ama deplasman daha zor” diyen Brian Priske, söyle devam etti:

“Iyi bir takimla karsilasacagimiz için hem fiziksel hem mental olarak iyi konsantre olmamiz lazim. Hem sahada hem kulübede kaliteli oyunculari var. En ufak bir hatamizda bizi cezalandiracaklardir. Herkesin maksimum performansini verecegine inaniyorum.”

“Türkiye’de bir takima karsi mücadele etmek güzel hissettiriyor”

Daha önce futbolcu olarak Club Brugge formasiyla Besiktas’a karsi, Belçika ekibi Royal Antwerp’in teknik direktörlügünü yaparken de 2021 yilinda Fenerbahçe’ye karsi Istanbul’da mücadele ettigini ve genel olarak Türkiye’de oynamanin zor oldugunu vurgulayan tecrübeli çalistirici, “Hepsi iyi takimlar. Kaliteli bir lig. Iyi anilarim var ama hepsi pozitif degil. Yarin da sahaya çiktiginizda atmosferin ne kadar muhtesem oldugunu hissedeceksiniz. Türkiye’de bir takima karsi mücadele etmek güzel hissettiriyor” degerlendirmesinde bulundu.

Priske, ayrica Galatasaray’in yildiz isimleri için özel olarak bir hazirlik yapmadiklarini da sözlerine ekledi.

“Oyuncularin birbirleriyle iletisim kurmasi önemli”

Yarin oyuncularinin aralarindaki iletisimin iyi olmasi gerektiginden bahseden Brian Priske, “Adrenalin yüksek olacaktir. Önemli olan sadece sakin kalmak degil. Oyuncularin birbirleriyle iletisim kurmasi ve birbirlerini sakin hale getirmeleri önemli” açiklamasini yapti.

Futbolcularinin kendilerini göstermeleri için Galatasaray müsabakasinin iyi bir firsat olduguna deginen Danimarkali teknik direktör, turu geçme sanslarini ise yüzde 50 olarak gördügünü söyleyerek konusmasini bitirdi.

Kaynak: İHA