Avrupa Rekoru Kirarak 3 Altin Madalya Kazanan Milli Halterciler Konya'da

Avrupa Halter Sampiyonasi’nda 3 altin, 2 gümüs madalya kazanan ve 2 Avrupa rekoru kiran milli halterciler Konya’da çiçeklerle karsilandi.

Bulgaristan’da düzenlenen Avrupa Halter Sampiyonasi’nda 3 altin, 2 gümüs madalya kazanan ve 2 Avrupa rekoru kiran milli halterler Cansu Bektas, Gamze Altun ve Medine Bilicier için Konya Havalimani’nda çiçeklerle karsilandi.

Sampiyonada 45 kiloda podyuma çikan Cansu Bektas, koparmada 75 kilo ile altin, silkmede 88 kilo ile gümüs madalya kazanirken, toplamda ise 163 kilo ile 23 yas alti Avrupa rekoru kirarak altin aldi ve üst üste 2. kez Avrupa sampiyonu olmayi basardi. 45 kiloda mücadele eden Gamze Altun ise, silkmede 92 kilogram ile Avrupa rekoru kirarak altin madalyaya uzanirken, toplamda 157 kilogram ile Avrupa ikinciligini elde etti. Medine Bilicer ise koparmada 74 kiloluk kaldirisiyla 4. sirada yer aldi.

"Avrupa rekoru kirarak bizlere büyük bir gurur yasattilar"

Konya Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdurrahman Sahin, milli sporcular ile gurur duydugunu ifade ederek, “Sporcularimiz Cansu, Gamze ve Medine’yi havalimaninda karsiladik. Bulgaristan’da düzenlenen Avrupa Halter Sampiyonasi’nda sporcularimiz 3 altin 2 gümüs madalya ve ayni zamanda Avrupa rekoru kirarak bizlere büyük bir gurur yasattilar. Cansu ve Gamze ayni zamanda dünya sampiyonlari. 2023 Spor Baskenti Konya’miz 2024 yilina da Avrupa sampiyonluklari ve Avrupa rekorlari kirarak adindan söz ettirmeyi basardi. Sporcularimi tebrik ediyor ve kutluyorum” dedi.



"Çok mutluyum ve gururluyum"

Milli halterci Cansu Bektas, karsilama için tesekkür ederek, “Benim için zor bir sezondu. 2023 yilinda 4 yarismaya katilmis, 3 kez de Istiklal Marsimizi okutmustum. Ilk defa da Büyükler Dünya Sampiyonasi’nda üçüncü olmustum. Bu seneyi de güzel açtim. Büyükler Avrupa sampiyonu olarak Istiklal Marsimizi okuttum. Çok mutluyum ve gururluyum” seklinde konustu.



"Her zaman kürsüde olmaya devam edecegiz"

Takim olarak yarismaya çok iyi hazirlandiklari ifade eden milli halterci Gamze Altun, “Ilk günden çok iyi dereceler yaptik. Kürsüde 1. ve 2. olduk. Bunun için çok mutluyuz. Hocalarima, il müdürümüze ve herkese çok tesekkür ederiz. Insallah daha iyileri de olacak. Her zaman kürsüde olmaya devam edecegiz” diye konustu.



"Ileride Istiklal Marsimizi okutacagimizi inaniyorum"

Daha önce küçüklerde sampiyonluklari oldugunu söyleyen milli halterci Medine Bilicer, “Bu sampiyonaya ilk defa katildim. Ilk büyükler maçim oldugu için güzel bir tecrübe oldu. Biraz kötü geçti ama daha iyilerini yapacagima ve ileride Istiklal Marsimizi okutacagimizi inaniyorum ” dedi.

Kaynak: İHA