Alperen Berber, Avrupa Sampiyonu

Romanya’nin baskenti Bükres’te düzenlenen Avrupa Güres Sampiyonasi’nda grekoromen stil 82 kiloda Alperen Berber, Rus Islam Ismailovic Aliyev’i 4-3 yenerek altin madalya kazandi.

Baskent Bükres’te gerçeklestirilen organizasyonda Alperen Berber, grekoromen stil 82 kilonun finalinde Islam Ismailovich Aliev’le karsilasti. Oldukça çekismeli geçen karsilasmanin ardindan 19 yasindaki milli güresçi minderden 4-3 galip ayrilarak sampiyon oldu.

"Çok mutlu, çok gururluyum"

Mücadele sonrasi Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulunan Alperen Berber, “Çok mutlu, çok gururluyum. Baskanim bana inandi, hocalarim bana inandi. Basardigim için çok mutluyum. Aileme çok tesekkür ediyorum. Arkamda dag gibi duran babama çok tesekkür ediyorum” dedi.

Maçta aldigi darbeyle ilgili de konusan Berber, “Sorumlulugum farkindayim. Vatan için yaptim. Söz konusu vatansa gerisi teferruattir” diye konustu.



"Türk güresinde böyle gençler oldugu sürece umutsuzluga yer yok"

Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu da, “Alperen’i 2 yil önce ilk gördügüm zaman dedim ki, yeni bir sampiyon geliyor. Türk güres tarihine adini altin harflerle yazdirdi. Alperen ikinci yüzyilin ikinci sampiyonu. Türk güresinde böyle gençler oldugu sürece umutsuzluga yer yok. Biz gördügümüz bütün gençlere sahip çikmaya çalisiyoruz. Riza’dan sonra, Taha’dan sonra, Yasemin’den sonra bize Alperen’ler lazim, bize Selçuk Can’lar lazim. Bize yeni yüzler lazim. Bu da bayragin dogru sekilde devredilmesiyle olur. Ben sadece baskanlari degilim, ayni zamanda sampiyon abileriyim. Yolu açik olsun. Insallah Allah ayagina tas degdirmesin. Biz birlikte Türk güresini bu hale getirdik. Dolayisiyla ben bütün ekibime tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA