Alanyaspor Baskani Çavusoglu'ndan Fenerbahçe Maçindaki Hakem Kararlarina Elestiri

Corendon Alanyaspor Baskani Hasan Çavusoglu, ligde geçtigimiz hafta oynanan Fenerbahçe maçindaki hakem kararlari ile ilgili olarak “Futbol zaten bastan sona bir hata oyunudur ancak son oynadigimiz maçta hakem hatalarinin direkt sonuca yansidigini açikça gördük” dedi.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor Baskani Hasan Çavusoglu bugün basin toplantisi düzenledi.

Cengiz Aydogan Tesisleri Basin Toplanti Odasi’nda gerçeklesen toplantida Baskan Çavusoglu, ligde geçtigimiz hafta oynanan Fenerbahçe maçina iliskin açiklamalarda bulundu. Baskan Çavusoglu, Alanyaspor’un deplasmanda Fenerbahçe ile oynadigi ve 2-2 sona eren maçta verilen hatali hakem kararlarini elestirdi.

Fenerbahçe maçinin ardindan sicagi sicagina bir açiklama yapmayi istemediklerini belirten Çavusoglu, “Pazar günü oynanan Fenerbahçe - Alanyaspor maçi, rakibimizin aleyhine verilmeyen kirmizi kartlar ve aleyhimize verilen, olmayan bir penalti karariyla alakali çok konusuldu. Maçi izledik ama sicagi sicagina bir açiklama yapmak istemedik. Sürekli konusan bir baskan degilim. Bir ya da iki defa açiklama yaparim. Hakem hatalarindan bütün kulüpler bir sekilde zarar görmüstür. Çünkü hakemler de hata yapacak. Futbol zaten bastan sona bir hata oyunudur ama son oynadigimiz bu maçta hakem hatalarinin direkt sonuca yansidigini gördük. Rakibimiz ilk yarida 10 kisi veya 9 kisi kalabilirdi. Ikinci yarinin basinda da olmayan bir penaltinin verildigini tüm kamuoyu gördü ve söyledi.

Maçta maglup da olabilirdik, galip de gelebilirdik. Maç 2-2 bitti. Tüm takimimi ve teknik heyetimi gösterdikleri mücadeleden dolayi bir kez daha kutluyorum” dedi.



“Insallah bundan sonraki süreçte daha dikkatli olurlar”

Alanyaspor’un ligde deplasmanda oynadiklari Pendikspor maçinda verilmeyen bir nizami golü oldugunu ifade eden Çavusoglu, sözlerine söyle devam etti:

“Yine MKE Ankaragücü maçinda 1-0 öndeyken sari kart bile verilmeyecek bir pozisyonda oyuncumuz Leroy Fer kirmizi kartla atildi. O maç da 1-1 bitti. Gaziantep FK maçinda maç golsüz berabereyken verilmeyen bir penaltimiz vardi. Son maçimizda aleyhimize o penalti karari neden verildi.

Ben hiçbir zaman hakemlerin üzerinden bir is yapmadim, yapmam da. Onlar hata yapacak ama bu maçtaki hatalar hakemlerini gözünün önündeydi. VAR’dan da bir uyari geldi mi gelmedi mi bilmiyorum. Bu maçta penalti niye verildi, kirmizi kart niye verilmedi. Herkes bunu soruyor. Bunun açiklamasini da belki yaparlar. Hakem hatalari bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da olacaktir. 13 yildir bu kulüpte baskanim, 8 yil da baskan yardimcisi olarak görev yaptim. Toplam 21 yilda hiçbir hakemle aramizda maçla bir konu geçmemistir. Hakemler de hata yapabilir ancak çok daha dikkatli olmalari gerekiyor. Hakem hatalarinin son maçin sonucuna direkt etki yaptigi için bunu söylüyorum. Insallah bundan sonraki süreçte daha dikkatli olurlar. Onlarin da hedefleri var. Burasi Alanyaspor kulübü açiklama yapmasi gereken biziz. Amacimiz Türk futbolunun daha iyi olmasi. Bu hafta maalesef en çok konusulan konu Fenerbahçe - Alanyaspor maçindaki hatalar oldu. Ben yesil sahada kimseyi tanimam. Maç öncesi birileri çikiyor bir seyler söylüyor. Bizim Allah’a sükür bir seye ihtiyacimiz yok. Bu kulüp çok iyi yönetiliyor. Bu kulübün kimsenin bir seyine ihtiyaci yok. Her seyi kendi yönetimiyle çözebilecek durumda. Sosyal medyada gelisigüzel yapilan konusmalara da itibar edecek, muhatap olacak halde degiliz. Biz sadece isimizi yapiyoruz. Bugüne kadar takimimizi süper ligde nasil ayakta tutmanin hesaplarini yaptik, bundan sonra da bunun için çalisacagiz. Bos konusan insanlar var, onlari dikkate almiyorum. Bu kulüpte ne emek verdiklerimizi birçok insan bilir. Kapali kapilar arkasinda konusulanlarla muhatap olmayiz.”

“Takimimizi yalniz birakmayin, baska Alanyaspor yok”

Alanyaspor taraftarlarindan takimlarini birlik ve beraberlik içerisinde desteklemeleri gerektigine de deginen Baskan Hasan Çavusoglu, “Önümüzde Adana Demirspor maçi var. Ciddi ve güçlü bir takimla oynayacagiz. Alanya’mizin ve taraftarlarimizin tribüne gelerek Alanyasporumuza destek vermelerini istiyoruz. Takimimizi yalniz birakmayin, baska Alanyaspor yok. Alanya da hepimizin Alanyaspor’da hepimizi. Birlik ve beraberlik içinde bu isi yürütelim” diye konustu.

Kaynak: İHA