Türkiye Finallerinde Bölgeyi Denizli Temsil Edecek

Mugla’da gerçeklesen olan Genç Erkekler Türkiye Futbol Sampiyonasinda Denizli ekibi, Ege Bölgesi sampiyonu olarak bölgeyi ülke finallerinde temsil etmeye hak kazandi.



Mugla Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün organizasyonunda okul sporlari futbol genç erkekler grup birinciligi müsabakalari Mugla’da gerçeklestirildi.

Dügerek ve Kötekli futbol sahasinda kiyasiya mücadeleler gerçeklesti. Burdur, Manisa, Denizli, Izmir, Antalya, Istanbul, Aydin ve Mugla’dan katilan takimlarin Türkiye finalleri için kiyasiya mücadele ettigi müsabakalarin sonunda Denizli birincisi olarak bölgede ili temsil eden Ekobilim Koleji, oynadigi 3 müsabakayi da kazanarak bölge sampiyonu oldu.

Ilk maçta Izmir Halide Edip Adivar Anadolu Lisesi’ni 8-0’la geçen Denizli ekibi, ikinci maçinda Bodrum Halil Ibrahim Iper-Adnan Iper Anadolu Lisesi ile 1-1 berabere kaldi. Denizli takimi penaltilarda 5-3 kazandi. Finalde Burdur Bucak Sehit Ayfer Gök Anadolu Lisesi’ni 7-1 yenen Ekobilim Koleji Türkiye finallerinde Denizli’yi temsil etme hakkini kazandi. Izmir’de gerçeklesecek olan Türkiye finalleri 22 Subat’ta gerçeklesecek olan mücadelelerle baslayacak. Amaçlarinin Denizli’yi en iyi sekilde temsil etmek oldugunu söyleyen Ekobilim Koleji Teknik Direktörü Cemal Keskin, " Öncelikle il birinciligini aldik. Ardindan Denizli’yi Mugla’da temsil ettik. Kiyasiya geçen mücadelelerin ardindan birinci olduk. Hedefimiz Türkiye çapinda da derece elde etmek. Ögrencilerime güveniyorum. Bizlere destek olan herkes tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA