Riza Kayaalp Açiklamasi 'Bir Anlik Bir Bosluguma Geldi'

Büyükler Avrupa Güres Sampiyonasi finalinde Sergey Semenov’a kaybeden milli güresçi Riza Kayaalp, “Çok istiyordum 13. sampiyonlugu. Biraz da o yüzden oldu diyebiliriz. 2-0 öne geçtigim maçi bir anlik bir bosluguma geldi. Normalde öyle bir oyunu yiyecek sporcu degilim” dedi.

Romanya’nin baskenti Bükres’te devam eden Büyükler Avrupa Güres Sampiyonasi’nda 130 kiloda mücadele eden Riza Kayaalp, finalde Sergey Semenov’a kaybederek gümüs madalyanin sahibi oldu. Müsabakanin ardindan açiklamalarda bulunan Riza Kayaalp, “14. finalimi yaptim. Tarihi bir basari aslinda. Çok istiyordum 13. sampiyonlugu. Biraz da o yüzden oldu diyebiliriz. 2-0 öne geçtigim maçi bir anlik bir bosluguma geldi. Normalde öyle bir oyunu yiyecek sporcu degilim. 2-0’dan sonra biraz maçi sogutmam gerekiyordu. Iste o sampiyonluk hirsiyla, hayatta egmeyecegim boynu egmis olduk” ifadelerini kullandi.

“Bir Avrupa Sampiyonasi’na daha katilmak artik boynumuzun borcu oldu”

Final müsabakasini tribünden izleyen kizi için de gücünü kullanmak istedigini ancak ani bosluguna gelerek rakibine kaybettigini vurgulayan Kayaalp, sunlari söyledi:

“Önümüzde Olimpiyat var onun hazirligini yapacagiz. Tabii tecrübe olacak bir durum kalmadi, 14. final sonuçta. Olimpiyat yolunda devam edecegiz. Belki bundan sonra rekor için bir Avrupa Sampiyonasi’na daha katilmak artik boynumuzun borcu oldu.”

Kaynak: İHA