Milli Güresçi Riza Kayalp'in Ailesi Ve Hemsehrileri Büyük Üzüntü Yasadi

Romanya’nin baskenti Bükres’te gerçeklestirilen Avrupa Güres Sampiyonasi’nda milli güresçi Riza Kayaalp’in grekoromen stil 130 kilogram finalinde Rus rakibi Sergei Semenov’e kaybetmesi, ailesini ve hemsehrilerini üzdü.

Romanya’da düzenlenen grekoromen stil 130 kilogram finalinde gümüs madalya kazanan milli güresçi Riza Kayaalp’in final müsabakasi, memleketi Yozgat’ta Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezinde izlendi. Kayaalp’in final müsabakasini annesi Sevgi, babasi Kelami Kayaalp ve yakinlari ile Belediye Baskani Celal Köse, Sarikaya Belediye Baskani Ömer Açikel ve çok sayida vatandas takip etti.

Heyecanin üst düzeyde oldugu karsilasmada Rus rakibi Sergey Semenov’a tusla yenilen Kayaalp, gümüs madalya elde etti. Karsilasma sonunda milli güresçinin ailesi ve salondakiler büyük üzüntü yasadi.

Riza Kayaalp’ten olimpiyat sampiyonlugu beklediklerini söyleyen Yozgat Belediye Baskani Celal Köse, “Gönlümüz Riza Kayaalp’in tekrardan Avrupa sampiyonu olmasindan yanaydi. O bizim degerimiz, milli marsimizi çok kez söyletip al bayragimizi göndere çektirdi. Insallah olimpiyat sampiyonlugu ile bu isi süsler. Tabii ki burada sampiyonluk bekliyorduk, üzgünüz. Ailesi de çok üzüldü, insallah ondan olimpiyat sampiyonlugu bekliyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA