'Kir Çiçekleri', 7 Türkiye Derecesi Ile Mersin'e Döndü

İçel Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanliginin ‘Kir Çiçekleri’ projesi kapsaminda yetisen spora yetenekli kiz çocuklari, katildiklari spor organizasyonlarinda önemli dereceler almaya devam ediyor.

Katildiklari yarismalarda aldiklari sampiyonluklar ve önemli derecelerle gelecegin sampiyonlari olma yolunda emin adimlarla ilerleyen İçel Büyüksehir Belediyesinin ‘Kir Çiçekleri’, İçel’i temsil etmeye devam ediyor. Bursa ve Ankara’da katildiklari spor organizasyonlarinda önemli dereceler elde ederek kente dönen genç sporcular, bugüne kadar elde ettikleri sampiyonluk ve bireysel derecelere yenilerini ekledi.

Nidanur Turhan gülle atmada Türkiye sampiyonu oldu

Bursa Osmangazi Atletizm Salonu’nda gerçeklestirilen ‘U16 Türkiye Atletizm Sampiyonasi’na katilan kir çiçekleri sporcularindan Nidanur Turhan, gülle atmada 11.47 ile Türkiye sampiyonu oldu. Bir diger sporcu Songül Karol da 300 metrede 43.74’lük derecesi ile Türkiye 4.’lügü elde etti.

Zeynep Karaoglan, Gülseren Feyza Uysal, Semiha Savas ve Aysegül Karatas’in yer aldigi 2009 dogumlu sporculardan olusan 4x200 metre bayrak takimi ile Songül Karol, Miraç Tarhan, Elif Azra Senates ve Gizem Keskin’in yer aldigi 2010 dogumlu sporculardan olusan 4x200 metre bayrak takimi da Türkiye 3.’sü oldu. Bu sonuçlarla beraber kir çiçekleri sporculari, 7 Türkiye derecesi ile İçel’e döndü.

Ankara’da düzenlenen ‘Yildizlar Türkiye Halter Sampiyonasi’nda (18 yas alti) 49 kiloda yarisan ’Kir Çiçegi’ sporcusu Reyhan Opçin de 21 sporcu arasinda Türkiye 4.’sü olma basarisi gösterdi.

Kaynak: İHA