Aydinli Dagcilar, Anadolu'nun Olimpos'una Tirmandi

Aydinli profesyonel dagcilar, Yunan mitolojisindeki Olimpos Dagi’na benzetilerek “Anadolu’nun Olimpos’u” olarak anilan Erciyes Dagi’na tirmandi.



Anadolu mitolojisinde önemli bir yeri olan ve Yunan mitolojisindeki Olimpos Dagi’na benzetilerek Anadolu’nun Olimpos’u olarak anilan Erciyes Dagi, profesyonel dagcilara ev sahipligi yapti. 3 bin 917 metre yükseklige sahip Erciyes Dagi’nda düzenlenen “15. Geleneksel Uluslararasi Erciyes Kis Tirmanisi” etkinligine farkli illerden 140 profesyonel dagci katildi.

Etkinlige Aydin’dan katilan Aydin Dagcilik Spor Kulübü (AYDAK) üyeleri ise zorlu bir tirmanis gerçeklestirerek zirveye ulasti.

Etkinlikle ilgili paylasim yapan Aydin Dagcilik Spor Kulübü, açiklamasinda “AYDAK olarak, Kayseri Dagcilik Il Temsilciligi, K2 Dagcilik Kayak Ihtisas Spor Kulübü ve Hacilar Erciyes Gençlik Spor Kulübü tarafindan düzenlenen ‘15.Geleneksel Uluslararasi Erciyes Kis Tirmanisi’na katildik. Farkli illerden 140 dagcinin zirveye basarili bir tirmanis yapmasiyla taçlanan harika bir organizasyon oldu. Zorlu bir dag ve zoru seven insanlar. Tesekkür ederiz” ifadeleri yer aldi.

Kaynak: İHA