Sinan Kaloglu Açiklamasi 'O Zeminde Kesinlikle Maç Oynatilmamali'

Gençlerbirligi Teknik Direktörü Sinan Kaloglu, Eyüpspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, Eryaman Stadyumu’nun zemininden kaynakli bir futbolcularinin çapraz baglarinin koptugunu söyleyerek, “O zeminde kesinlikle maç oynatilmamali” dedi.

Trendyol 1. Lig’in 22. hafta mücadelesinde Gençlerbirligi, deplasmanda karsilastigi Eyüpspor’a 2-0’lik skorla maglup oldu. Müsabakanin ardindan Gençlerbirligi Teknik Direktörü Sinan Kaloglu, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Eyüpspor’u 3 puan aldiklari için kutlayarak sözlerine baslayan Kaloglu, “Aslinda istedigimiz sekilde oyuna basladi.

Ilk 10 dakika oyunun yönünü degistirerek kenarlara inerek yan ortalardan pozisyon bulmak istiyorduk. Bunda da aslinda basarili olduk. Ilk 10 dakika öne geçebilirdik. Maalesef bir pozisyon hatasiyla golü yedik. Pozisyonlarda verdik ilk yari, rakibimize karsi biraz panik yaptik. Çabuk topu ayagimizdan çikarmaya çalistik. Devre arasi sonrasi degisikliklerle topu biraz daha yere indirdik. Daha çok risk aldik. Özellikle son 30 dakika neredeyse 3 forvete döndük. Maalesef kale önünde o beceriyi tam gösteremedik. Istedigimiz sekilde olmadi. Normalde ben hakemler hakkinda çok konusmuyorum. Ama bu maçta Yasin’e yapilan bir hareket var ilk yarida. Penalti olmasi için artik neyin olmasi gerekiyor merak ediyorum. Çok bariz herkesin gördügü bir faul var. Inanilmaz derecede verilmeyen bir penalti var. Açikçasi saskinim. Hakem arkadaslar biraz daha dikkatli olurlarsa iyi olur. Eyüpspor, bu ligin en güçlü ve en büyük bütçeli takimi. Tabii ki onlarin galibiyetlerine gölge düsürmek istemiyorum. Hakemlerin biraz daha adil olmasi gerekir diye düsünüyorum. Bu maçlar çok daha önemli maçlar. Çünkü sezon sonuna kadar yapilan maçlarin artik boyu kisaldi. Her maç çok önemli, çok daha dikkatli olmalari gerekir. Oyuncularim içinde onlar için gurur duymaya devam ediyorum. Zor sartlarda çok iyi mücadele ediyorlar. Bulundugumuz konumun daha yukarisina çikacagiz. Fikstür geregi her hafta rakiplerimizle oynuyoruz. 3,4 gün önce Trabzonspor’la 140 dakika süren bir maç oynadik. Buda kolay degildi. Yorgun bir takim vardi. Olsun önümüze bakacagiz. Bu maçtan da derslerimizi alacagiz. Özellikle ikinci yari oynanan oyundan ve oyuncularimin mücadelesinden memnunum.

“O zeminde kesinlikle maç oynatilmamali”

Son zamanlarda gündemde olan Eryaman Stadyumu’nun zeminiyle ilgili düsüncelerinin sorulmasi üzerine Sinan Kaloglu, “O zeminde kesinlikle maç oynatilmamali. Biz bunun zararini Çorum FK maçinda en iyi oyuncularimizdan birinin çapraz baglarinin kopmasiyla bunu ödedik. Maalesef saha elverisli degil. Orada oynanmamasi gerektigini düsünüyorum. Futbolcu sagligini düsünmemiz lazim. Biz zaten bir tane sakat verdik. Zaten kadro derinligimiz çok yok. Dedigim gibi sahanin ne zaman hazir hale gelecegini bilmiyorum. Nasil bir bakim yapildigini bilmiyorum. Ama bu sene sahamizi kaybettik diye düsünüyorum. En azindan bu aralar sahamizi kaybettik. Artik yetkililer o karari verecektir ama bence futbola elverisli bir saha yok orada” diye cevapladi.

Kaynak: İHA