Fernando Santos Açiklamasi 'Iki Takim Da Maçi Kazanmak Için Oynadi Ama Beraberlik Çikti'

Besiktas Teknik Direktörü Fernando Santos, 0-0 biten Kayserispor maçinin ardindan yaptigi açiklamada zor bir maç oldugunu söyleyerek, "Iki takim da maçi kazanmak için oynadi ama beraberlik çikti" dedi.

Besiktas, Trendyol Süper Lig’in 25. haftasinda deplasmanda karsilastigi Kayserispor ile 0-0 berabere kaldi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Besiktas Teknik Direktörü Fernando Santos, zor bir maç oldugunu söyleyerek, "2 takim da çok fazla mücadele etti, çok çalisti. Iki takim da maçi kazanmak için oynadi ama beraberlik çikti. Topu kullanma anlaminda sikintilar yasadigimizi söyleyebilirim. Bugün zemin de buna izin vermedi. Zemin de gerçekten çok kötüydü ama ben takimima baktigim zaman oyun anlaminda biz ofansif, planli ve organize atak anlaminda bugün sikintilar yasadik. Kolektif olarak, takim olarak bu konuda daha güçlü olmak zorundayiz. Bir süre sürekli uzun topa döndük. Hep kontratak kovaladik aslinda teknik olarak. Çok fazla uzun top oynadigimiz için de bir anlamda istedigimiz o topu döndürerek, topu kullanarak rakip bloklar arasinda o bosluklari degerlendiremedik. Oyuncularin aslinda maksimumunu verdiler bugün, onu söyleyebilirim. Herkes elinden geleni yapti. Ikinci yari özelinde konusacak olursam, ikinci yari biraz daha iyiydik bence topu kullanma anlaminda, biraz daha topa sahip olduk. Topu döndürme anlaminda ama rakibimiz de aslinda bizim hatalarimizdan bazi sanslar, pozisyon buldu. Bazi kötü, basit hatalar yaptik. Ve bazi sanslar yakaladi dedigim gibi. Ama isin nihayetine baktigin zaman bu beraberlik adil bir sonuç oldu. Iki takim da aslinda bu oyun anlaminda beraberligi hak etti diyebilirim" ifadelerini kullandi.

"Planli, organize ataklarda sikintilar yasiyoruz"

Sakat oyuncularin takima dönecegini belirten Fernando Santos, “Planli, organize ataklarda sikintilar yasiyoruz. Bir anda kontra ataga dönüyoruz ama benim istedigim Besiktas bu anlamda bir takim olmayacak. Oyunu yönlendiren, topa sahip olan ve bir sekilde organize atak yapan bir takim olmak zorunda. Bu konudaki sorunlari biliyorum. Idmanlarda çalisarak bu sorunu düzenletecegiz ki, 6-7 oyuncumuz takima dönecek. Onlarla birlikte daha kolektif bir grup haline gelecegiz. Onlar döndügü zaman biz hep beraber bu ofansif anlayisimizi oturtacagiz. Türkiye ligi çok hizli oynana bir lig ve uzun top oynaniyor. Takimlarda çok hizli bir sekilde yüksek siddetle oyun anlayisi görüyoruz. Kim basarili olmak istiyor, kim sampiyon olmak istiyor, bu takimlarin topa sahip olmasi ve ileride biraz önce bahsettigim gibi organize, uzun top olmayan ataklar yaparak sonuca gitmeleri gerekiyor. Bende zaten Besiktas’i gelecegi açisindan böyle bir takim kurmak istiyorum. Bunlari düzeltmek istiyoruz ve zaten düzeltecegiz" diye konustu.



"Kim hak ediyorsa sahada olacak"

Türkiye Kupasi ile ilgili sorulan soruya Santos, “Kupa konusunda bir sey söyleyemem. Ona daha var. Ben önümüzdeki ilk maçi düsünüyorum. Ben genel olarak takima bakiyorum. Futbol bireysel bir oyun degil. Kolektif bir oyun. Bu oyun içerisinde de biz her oyuncuyu degerlendirecegiz. Biraz önce bahsettigim oyuncular gelecek. Yeni transferler daha takimi tam tanimiyor. Benim onlardan istediklerimiz bilmiyorlar, anlamaya çalisiyorum. Onlardan tabi ki birçok sey istiyorum ama hepsini yapmalari da mümkün degil. Daha yeni geldiler. O açidan dönecekler oyuncular ve yeni katilanlarla kim hak ediyorsa saha da olacak. Bahsettigimiz saglam ekibi kuracagiz" dedi.

Kaynak: İHA