Kirmizi Kart Gören Futbolcu Sahaya Daldi, Rakip Takip Maçtan Çekildi

Bitlis’in Hizan ilçesinde oynanan Hizan Gençlerbirligispor ile Adilcevaz Belediyespor karsilasmasinin 40. dakikasinda kirmizi kart gören yedek kulübesindeki futbolcunun iddiaya göre sahaya biçakla dalmasi korku dolu anlarin yasanmasina neden olurken, rakip takim ise maçtan çekildi.

Amatör Lig’de mücadele eden Hizan Gençlerbirligispor, sahasinda Adilcevaz Belediyespor’u konuk etti. Maç 1-1’lik skorla devam ederken 40. dakikada Hizan Gençlerbirligispor’un yedek kulübesindeki futbolcusu L.Y.’in, iddiaya göre rakip takim oyuncularina küfür etmesi üzerine kirmizi kart gördü. Kirmizi kart gördügü için sinirlenen futbolcu, iddiaya göre yaninda tasidigi biçakla sahaya girdi. Rakip takimin sporcusunu bir süre kovalayan L.Y., daha sonra polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi.

Adilcevaz Belediyespor Kulübü: "Gögsünden çikardigi biçakla oyuncularimiza saldirdi"

Yasanan olayin ardindan Adilcevaz Belediyespor Kulübü Yönetimi, can güvenliklerinin olmadigi gerekçesiyle müsabakandan çekildi. Yasananlarla ilgili Adilcevaz Belediyespor Kulübü’nden yapilan açiklamada, “Takimimiz, Hizan deplasmaninda skor 1-1 iken yedek kulübesinden bir oyuncu kirmizi kart görünce gögsünden çikardigi biçakla oyuncularimiza saldirdi. Can güvenligi olmamasi dolayisiyla sahaya takimimiz çikmamistir. Simdi kamuoyuna soruyoruz; biçakli saldiri sonrasi hakem nasil bu maçin devam etmesine karar verebiliyor? Hakem tarafsiz mi ya da kimlerin baskisi altinda ya da bir yerlerden direktif mi aliyor? Bir oyuncu nasil biçakla sahaya giriyor? Bizim sahamizda bir gün bile olay çikmamisken, Bitlis Merkez Hakem Kurulu bu konu hakkinda ne karar verecek? Hükmen maglubiyet karari verebilecek mi? Görüntüler elimizde mevcuttur, hepsini paylasacagiz. Bu konunun takipçisi olacagiz, sahaya biçakla saldiran oyuncudan ‘adam öldürmeye tesebbüs’ten dolayi sikayetçiyiz ve olayin takipçisi olacagiz” denildi.

"Üzerime atilan bu iftiralari kesinlikle kabul etmiyorum"

Hizan Gençlerbirligispor oyuncusu L.Y., 13 yillik amatör futbolcu oldugunu belirterek, “Bugün Adilcevaz maçinda tarafima çok çirkin bir iftira atilmistir. Kesinlikle yalan ve gerçegi yansitmamaktadir. Gördügüm kirmizi kart yüzünden buna sebep olan Adilcevazli oyuncunun üzerine yürüdüm. Sadece o an olusan bir sinir. Hiçbir sekilde karsi taraf oyuncusuna zarar verecek, incitecek hiçbir cisim yoktu elimde. Bunu yapacak kadar da cahil biri degilim. Bu zamana kadar da asla buna benzer bir sey de yapmadim. Tamamen amaçlari algi olusturmak. Orada bulunan binlerce insan sahittir. Zaten maçi da kazanamayacaklarini anladiklari için ikinci yari maça çikmadilar. Üzerime atilan bu iftiralari kesinlikle kabul etmiyorum. Buna sebep olanlarla ilgili de gereken adli süreci baslattim” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA