Ismail Kartal Açiklamasi 'Sonuna Kadar Bu Yarisin Içinde Olacagiz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Alanyaspor beraberligi sonrasi, “Taraftarlarimizi mutlu etmeyi çok istedik. Sonuçta bu bir yaris, uzun bir maraton. Oyuncularimla berabere sonuna kadar bu yarisin içinde olacagiz. Taraftarlarimiz sakin olsunlar. Bize güvensinler” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasinda Fenerbahçe, sahasinda karsilastigi Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldi. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, “Bu aksamki maça gerçekten Gaziantep maçi ardindan çok iyi hazirlanmistik. Rakibin kontra oyunu maçtan önce oyuncularimla konusarak bunlari çalismistik. Maç basindan sonuna kadar oyun üstünlügü bizim elimizdeydi. Sonuçta 2-1 de öne geçtik. Bu bir lig maçi biz 3’ü, 4’ü ararken gol yedik. Bunlari tasvip etmiyoruz. Taraftarlarimizi mutlu etmeyi çok istedik. Sonuçta bu bir yaris, uzun bir maraton. Oyuncularimla berabere sonuna kadar bu yarisin içinde olacagiz. Taraftarlarimiz sakin olsunlar. Bize güvensinler. Rakip de iyi mücadele etti fakat buraya hangi takimla oynarsak oynayalim oyuncular yerden kalkmiyorlar. Sürekli oyun hizimi yavaslatiyorlar; hakemleri de uyardik. Bugün berabere kaldik. Üzgünüz. Yolumuza devam ediyoruz” diye konustu.



“Taraftarlarimizi mutlu etmek için oynuyoruz”

Kadiköy’de taraftarlarla ilgili sorulan soruya Kartal, “Taraftarlarimiz her maç oldugu gibi bu aksam da takimi, oyuncularimi çok güzel desteklediler. Çok çabuk gol yedik. Zorladik, istedik, degerlendiremedik olmadi. Taraftarlarimiz her seyimiz onlari mutlu etmek için oynuyoruz” yanitini verdi.

Ismail Kartal, ‘Yine ayni 11 ile mi çikardiniz’ sorusuna, “Ayni 11 ile çikardim” dedi.



“Önümüzde 13 tane lig maçi var”

Alanyaspor maçinin son dakikalarinda uzun toplarla çikildigi sorusuna yanit veren Kartal, ligin kalan bölümüyle ilgili ise sunlari söyledi:

“Ara ara uzun toplarla oynamis olabiliriz ama oyunun bütün genelince savunmanin baskisini kirarak topla çiktik, çok pozisyonlar ürettik. Istegi, coskusu bazi oyuncularda panik olusturmus olabilir. Bu maç geride kaldi, bundan ders çikaracagiz. Çalisip, hazirlanacagiz Rize’ye gidecegiz. Elimizden geleni yapacagiz. Daha önümüzde 13 tane lig maçi var. Bu yarista neler olacak hep beraber görecegiz.”

“15 oyuncudan 1 tanesini çikaracagiz”

Uzun zaman sonra süre bulan Ryan Kent’in performansi ve liste ile ilgili konusan Ismail Kartal, “Ryan Kent, degerli oyuncumuz. Ismini de Avrupa listesine yazdik. Türkiye ligi için 48 saat içerisinde federasyona liste verecegiz. Su anda elimizde 15 tane oyuncumuz var 1 tanesini disari çikaracagiz. Ekibimle birlikte bunun kararini verecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA