Fatih Tekke Açiklamasi 'Hak Edilen 1 Puan'

Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Fenerbahçe’nin kaliteli bir takim oldugunu ifade ederek hak edilen 1 puan aldiklarini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasinda Alanyaspor, konuk oldugu Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldi. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, “Fenerbahçe gibi bir takima, belki tarihinin en iyi oyuncularindan kurulu, Kadiköy’de düsmemek için oynayan bir Alanyaspor. Kaleye yaklastirmamak 1. planimdi. Kenarda birebir eslesmelerde bazen üstünlük sagladilar bize. Maçi kaybedebilirdik de. Bizim son dakikalarda galip gelebilecegimiz firsatlar yakaladik. 1 puan çok önemli. Asil periyot bundan sonra basliyor. Kafamizdaki puanlari kazanmamiz lazim. Oyuncularimin ayagina saglik. Bugün bence hak edilen 1 puan” ifadelerini kullandi.

“Planin çogu kismi tuttu”

Fenerbahçe ile karsilasan teknik direktörler arasinda ilk 3 maçta kaybetmeyen isimler arasinda oldugu hatirlatilan Tekke, “Sans herhalde. Iyi oyunculardan kurulu bir takim, her maç gayet iyi oynuyorlar. Alanyaspor olarak beklenilen pozisyonlari vermedik. Planda, bugün çogu kisim tuttu diyebilirim. Oyuncularimin emegi çok fazla. Bazen tutmuyor. Geçen hafta galip gelmemiz gerekirken maglup olarak bitirdik” yanitini verdi.

“Hakemlere maçin basinda ‘Allah askina maçi durdurmayin’ dedim”

Hakem performansi ve tartisilan pozisyonlarla ilgili ise Fatih Tekke, “Devre arasinda koridorda bir tartisma olmus. Pozisyonlari ise izlemedim. Penalti pozisyonu, izleyenler itiraz ediyor. Hakem net karar verince, ben kulübeme kiziyorum. Bunlar çok önemsenmiyor. Tüm ambiyanstan buradan 1 puanla ayrilmak degerliydi. Ferdi’yi etkili alana sokmadik. Birebirleri fena oynamadik. Hakemlere maçin basinda ‘Allah askina maçi durdurmayin’ dedim. Biz Alanyaspor olarak böyle bir seyi istemem. Böyle bir sey asla yok. Ilk 10-15 dakika bize baski yapabileceklerini düsündügüm için ikinci topa çevirdi. Ambiyanstan cesaretleri kirilmasin diye. Genel hatlariyla elestiriyi kabul ediyorum ama Alanyaspor’da yok. Oyuncularimdan bugün istedigim cesaretimizi kazanmamizdi. Oyun anlaminda bundan muzdaribim” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA