Tour Of Antalya'da Kemer-Tahtali Tirmanis Etabini Davide Piganzoli Kazandi

Tour of Antalya’nin 133.4 kilometrelik Kemer-Tahtali tirmanis etabini Polti Kometa takimindan Davide Piganzoli kazandi.

Tour of Antalya’da Kraliçe etabi olarak da adlandirilan 133.4 kilometrelik Kemer-Tahtali tirmanis etabini Polti Kometa Takimi‘ndan Davide Piganzoli 3 saat 33 dakika 3 saniye ile kazandi. Piganzoli bu sonuçla Genel Klasmanda birincilige yükseldi. Kemer Cumhuriyet Meydani’ndan damali bayragin sallanmasiyla gerçeklesen startta 166 sporcu etaba basladi.

Olimpos eteklerinde aralarinda Q36.5 Pro Cycling Takimindan Cyrus Monk, Corratec Vini Fantini Takimindan Simone Oliviera, TDT-Ünibel’e Takimindan Axel Huens, Beykoz Belediye Spor Takimindan Maximilian Stedman ve Vorarlberg Takimindan Lukas Meiler önce 45, sonra 1 dakika 15 saniye farkla öne geçerek tempo yapti ve ardindan ataga kalkarak Olimpos inisinde farki 3 dakikaya çikardi. Bu besli kaçis grubu ilk tirmanis kapisi olan Belen mevkiine dogru gittikçe artan bir tempo ile pedal basti. Fakat prim kapisina yaklasilirken zaman farki pelotonun da tempo yapmasiyla 1 dakika 15 saniyeye kadar düstü.

Etabin 48.2. kilometresinde ikinci kategori ilk tirmanis kapisi geçildi. Çizgiyi ilk geçen sporcu Vorarlberg Takimindan Lukas Meiler oldu. Ikinciligi Beykoz Belediye Spor Takimindan Petros Mengis, üçüncülügü Corratec-Vini Fantini Takimindan Alessandro Monaco, dördüncülügü Q36.5 Pro Cycling Takimin’dan Cyrus Monk, besinciligi de TDT-Unibet Takimindan Axel Huens elde etti. Bisikletçilerin saatteki hizi ortalama 36 kilometre olarak ölçüldü ve böylece kaçis grubu ile pelotonun kapiyi tahmini geçis saati önceden belirlenen 13.28 olarak gerçeklesti.

Etabi Polti Kometa Takimindan Davide Piganzoli kazandi.

Mayolar sahiplerini buldu

Genel klasman liderine verilen AKRA sponsorlugunda Magenta Mayo’yu Polti Kometa takimindan Davide Piganzoli elde etti. 21 yasindaki Italyan sporcuya mayosunu Kemer Kaymakami Ahmet Solmaz giydirdi.

En iyi sprintere verilen Diana Travel Sari Mayo’yu Polti Kometa Giovanni Lonardi elde etti. Sporcuya mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu giydirdi.

En iyi tirmanisçiya verilen sponsorlugundaki Corendon Airlines Turuncu Mayo’yu Beykoz Belediye Spor’dan Natnael Berhane kazandi. Sporcuya mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskan Vekili Fikret Hayali takdim etti.

Beyond Antalya klasman liderine verilen Fraport TAV Antalya Airport sponsorlugundaki Yesil Mayo’yu TDT-Unibet Takimindan Axel Huens kazandi. Fransiz sporcuya mayosunu BHM Otelcilik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ramiz Barut giydirdi.

Tour of Antalya, yarin kosulacak 183.9 kilometrelik Antalya-Antalya etabi ile sona erecek.

Kaynak: İHA