Serkan Özbalta Açiklamasi 'Yenilmezlik Serimiz Sona Erdi, Üzgünüz Ancak Yolumuza Devam Edecegiz'

Çorum FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta, takim olarak 9 maçlik yenilmezlik serisinin sona ermesinden dolayi üzgün olduklarini belirterek, yollarina kaldiklari yerden devam edeceklerini söyledi.

Trendyol 1. Lig’in 22. haftasinda Çorum FK, konuk ettigi Ümraniyespor’a 1-0 yenildi. Maçin ardindan açiklamalarda bulunan Çorum FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta, maçi kazanmak istediklerini belirterek, “Rakibimiz de alt siralarda yer aliyordu. Onlar da üst siralara çikip nefes almak istiyordu. Böyle maçlar diger maçlardan sikintili geçiyor. Kazanarak üst siralardaki yerimizi saglamlastirmak istiyorduk. Ama ilk yari biraz sikintili geçti. Ikinci yari oyunu domine ettik. Kazanabilecek firsatlari da yakaladik. Beraberlik golünden sonra da galibiyet golünü atabilecegimiz bir müsabaka vardi. Özellikle ikinci yari yaptiklarimiz açisindan oyuncularimdan memnunum” dedi.

Geriye kalan haftalarda bu tarz maçlarin karsilarina çikacagini belirten Özbalta, “Bu maçlara basta ben, oyuncularimiz çok siki çalismak, hazirlanmak durumundayiz. Çünkü artik burasi 2. Lig degil. Burasi TFF 1. Lig. Tüm takimlarda yabanci oyuncular, milli takimda oyuncular, Süper Lig’de oynamis birçok oyuncudan olusuyor. Iki lig arasinda çok büyük fark var. Bunun bilincinde olarak devam etmek durumundayiz. 9 maçlik yenilmezlik serimiz vardi o bitti. Futbol böyle. Dünyanin sonu degil. Galip geldigimizde sampiyon olmus gibi sevinmeyip maglup oldugumuzda da kafamizi kumun altina sokup mahvolduk gibi davranmamak lazim. Futbol üç ihtimalli bir oyundu. Rakibimiz kazandi. Onlara da saygi duymak lazim. Kazansaydik üst basamaklara belki bir iki basamak çikarak yerimizi saglamlastiracaktir. Süreç devam ediyor. Pesinen hiçbirseyi kabul etmemek gerekiyor” ifadelerini kullandi.

Çorum FK’nin TFF. 1 Lig’de ilk yili oldugunu hatirlatan Özbalta, “Bazi seyleri sindirmemiz lazim. Bu takimin sampiyon olmasi lazim. Iki sampiyon olacak. Bir tane de play off’tan olacak. Oyuncularimizin psikolojisi çok önemli. Yolumuza devam etmek istiyoruz. Taraftarlarimizi mutlu edemedik ona üzüldük. Kötü günde futbolcularimizin yaninda olacagiz. Mayis ayina kadar beraberiz. Iyi bir noktada takimi iyi bir yerde görmek istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA