Okan Buruk Açiklamasi 'Zemin Bakima Alindi Ama 8-9 Günde Içerisinde Zeminin Toparlayacagini Düsünmüyorum'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gelecek hafta MKE Ankaragücü ile deplasmanda oynayacaklari maçtaki stat zeminin durumunun sorulmasi üzerine, "Zemin bakima alindi ama 8-9 günde içerisinde zeminin toparlayacagini düsünmüyorum. Bunla ilgili karari federasyon verecektir. Nerede olursa biz oynayacagiz. Bununla ilgili sorunumuz yok" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasinda Galatasaray sahasinda mücadele ettigi Basaksehir’i 2-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün maç baslangicimiz Galatasaray takimina, taraftarimiza çok yakisir bir baslangiç oldu. Ilk yarinin sonuna kadar coskulu oynadik. Önde yaptigimiz baskilar, topsa sahip olmak, rakip kaleye yaptigimiz ataklar, bence ilk yarida çok iyiydik. Karsiliginda 2-0’lik sonuç aldik. Ikinci yari oyun olarak ilk yarinin altinda kaldik. Daha az ürettik. Rakibimize kalemize gelme sansi verdik. Bireysel performanslar da ilk yarinin altinda kaldi. Bir sonraki maçta daha iyi yapmak zorundayiz. Rakibimizin ne oynayacagini biliyorduk. Bence dogru cevap verdik. Rakibin baski yapma ihtimaline karsi oyun kurmalar, nasil yerlesecegimiz, bunlarin hepsi olumlu gitti. Hak ettigimiz galibiyet kazandik. Bundan sonra çok önemli kupa karsilasmasi var. Avrupa’da da basariyi istiyoruz. Galatasaray’in genlerinde olan Avrupa’daki basariyi tekrar hayata geçirmek istiyoruz. Sparta Prag’a karsi kazanmak istiyoruz. Maçin sonunda degisikliklerimiz oldu, sakatliklarimiz oldu. Nelsson ile ilgili maçtan sonraki doktorumuzla konustuk. Yarin kontrolleri yapilacak. Bir spazm yasadi. Bir sey olmazsa maç günün kadar yetisecegini düsünüyoruz" seklinde konustu.



"Zemin bakima alindi ama 8-9 günde içerisinde zeminin toparlayacagini düsünmüyorum"

Gelecek hafta Süper Lig’de MKE Ankaragücü ile deplasmanda oynayacaklari maçta Eryaman Stadi’nin zeminin sorulmasi üzerine Buruk, "Sikisik fikstür devam ediyor. Çok fazla maç oynayacagiz. Burada zeminler önem kazaniyor. Türk futbolu için önemli. Imaj olarak da bence Türkiye Kupasi maçinin da o statta oynanmasi yanlisti. Gençlebirligi’nden oyuncularin yasadigi sakatliktan daha büyük sakatliklar da çikabilir. Ankaragücü’nde Emre Hoca da bir önceki lig maçinda zeminin kötülügünden sikayet etti. Ankaragücü topa sahip olan bir takim. Onlar için de zeminin kötü olmasi kötü. Futbol Federasyonu da oyunculari korumak için, burada sadece Galatasaray, Fenerbahçe, Besiktas ve Trabzonsporlu oyuncular yok. Bu oyuncularin birçogu milli oyuncu. 3-4 ay sonra Avrupa Sampiyonasi geliyor. 4-5 milli oyuncumuzdan birinin sakatlik geçirmesi de sikinti olusturur. Futbol Federasyonu bu anlamda da ligin marka degerini korumasi gerekiyor. Burada en dogru karari verecegini düsünüyorum. Zemin bakima alindi ama 8-9 günde içerisinde zeminin toparlayacagini düsünmüyorum. Bunla ilgili karari federasyon verecektir. Nerede olursa biz oynayacagiz. Bununla ilgili sorunumuz yok. Önemli olan sporcu sagligi ve Süper Lig’in kalitesi. Oyuncular sakatlik riski olan bir zeminde oynarsak federasyona olumsuz yazacak bir sey" diye cevap verdi.

Yeni transfer Derrick Köhn için konusan sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Derrick dün geldi. Çok kisa antrenman yapti. Bugün oyun içerisinde bir anda oyuna sokmak istemedim. Berkan orada Deniz Türüç’ü taniyan bir oyuncu. Çok kisa çalistigi için, fiziksel olarak riske atmak istedim" dedi.

Bir diger yeni transferlerden Serge Aurier için ise, "Yarin aksam final maçi var. Ondan sonra çok hizli bir sekilde buraya getirip kadroda olacak. Çok hizli bir sekilde getirmeyi planliyoruz" seklinde konustu.



"Icardi’ye daha net pozisyonlar olusturmamiz gerekiyor"

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin maçtan sonra galibiyet kutlamalarina katilmayip, direkt soyunma odasina gitmesinin hatirlatilmasi üzerine Okan Buruk, "Golcü oyuncu hep beslenmek ister. Bazen arkadaslari yapar bazen kendi yapar. Gol atmayan forvet oyuncusu mutsuzdur. Bu gayet normal. Bizim oyunumuz da destek verdi. Ceza sahasi içeride çok net pozisyonlar gelmedi. Ona 1 veya 2 top getirdik. Yüzde 100’ünde degil. Onu da net bir sekilde bilelim. Önemli bir sakatlik geçirdi, öyle oynadi. Yavasa yavas maksimumuna gelecek. Yüzde 100 iyilesmesi için de belki 2-3 ay süre geçirip, dinlemesi gerekiyor. Son dönemde ignesiz de oynuyor. Fiziksel olarak da daha üstüne çikacak. Ona da daha net pozisyonlar olusturmamiz gerekiyor" ifadelerini kullandi.

"Ana düsüncemiz puan farkliyla öne geçebilmek"

Sampiyonluk yarisinda iki takimin da kazandigini söyleyen Buruk, "Ne olacagi belli degil. Ana düsüncemiz puan farkliyla öne geçebilmek. Her maçimizi kazanmak istiyorum. Ikinci yari 6 maç üst üste kazandik. Iki takim da son dakika golleri ile son hafta maçlar kazandi. Futbol içerisinde birçok sey var. Bizim hedefimiz maçlari kazanarak orada olmak. Averaja kalir mi kalmaz mi onu bilemem. Dogrusu girdigimiz pozisyonlari gole çevirmemiz gerekiyor. Daha çok gol atmamiz gerekiyor" açiklamasinda bulundu.

"Baris’in gelisiminden çok mutluyum"

Baris Alper Yilmaz’in gelisiminden çok mutlu oldugunu belirten sari-kirmizilarin teknik direktörü, "Oynadikça öz güven yukariya çikiyor. Baris’a savunmada ihtiyacimiz oldugunda kullanmamiz hem orada iyi oynamasi hem fiziksel olarak verdigi mücadele oynama devamliligi kazandirdi. Hem arkada hem önde rahat bir sekilde kullanabiliyoruz. Kupa maçindan kalan bir kasiginda agri vardi. Fiziksel avantajini iyi bir sekilde kullaniyor. Baris’i birçok yerde kullanmaya devam edecegiz. Bence çok daha öz güveni daha yukariya çikti. Daha iyisini de yapacaktir. Baris’in gelisiminden çok mutluyum" seklinde konustu.



"Insani tepkiler olabilir, çok büyük saygisizliga gitmedigi sürece"

Oyuncularinin hepsinin çok degerli ve özel oldugunu vurgulayan Okan Buruk, sözlerini söyle tamamladi:

"Kendi alanlarinda iyi oyuncular ki Galatasaray formasi giyiyorlar. Bizim amacimiz hem onlari en yüksek düzeyde kullanmak hem de Galatasaray’in maçlari kazanmasi. Galatasaray’in basarisi için hepimizin kendi hayatindan fedakârlik etmesi gerekiyor. Bu bir takim oyuncu. Bazen baslayacaksiniz bazen oyunun devaminda gireceksiniz. Zaman zaman oyuncularda insani tepkiler de olabiliyor. Bunu dogru analiz etmek gerekiyor. Her tepkide onlari kesip atmak, kötü bir sekilde üzerlerine yakistirmanin dogru olmadigini düsünüyorum. Insani tepkiler olabilir, çok büyük saygisizliga gitmedigi sürece. Oyuncu oyundan çiktiktan sonra tabii üzülecek. Bunlari oyunculara dogru bir sekilde anlatmaya çalisiyoruz. Üzülmeler, kirilmalar oluyor ama bunu çok çabuk tamir etmemiz gerekiyor. Ben Galatasaray için bir sey yapiyorum. Oyuncular da bu mantikla yaklasmasi gerekiyor. Herkes bu görevi yapmak zorunda. Burada bir karakter meselesi tabii herkes ayni degil. 25 tane farkli oyuncu var. Hepsinin farkli tepkisi var. Bunlari dogru bir sekilde yönetmemiz gerekiyor. Zaha da geçen maçta, hep 90 dakikayi bitirememekten belki. Oyuncular skor da yapmak istiyor. Son 3 dakikada gol atacagini düsünüyor. Oyuncuyu da tanimak gerekiyor. Bu insani seyler olacak. Takima zarar vermeyecek sekilde yönetmemiz gerekiyor.”

Kaynak: İHA