Konyaspor Ile MKE Ankaragücü 34. Randevuda

Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 25. haftasinda yarin evinde oynayacagi MKE Ankaragücü ile ligde 34. kez karsilasacak. Iki takim arasindaki maçlarda Ankara ekibinin 13-12 galibiyet üstünlügü var.

Trendyol Süper Lig’in 25. hafta maçinda Konyaspor ile Ankaragücü yarin saat 16.00’da Konya Büyüksehir Stadi’nda karsilasacak. Yesil-beyazlilar geride kalan haftalarda 4 galibiyet, 10 beraberlik ve 10 maglubiyet alarak 22 puan toplarken, sari-lacivertliler 6 galibiyet, 11 beraberlik ve 7 maglubiyet sonucunda 29 puan aldi. Maç öncesinde Konya ekibi küme düsme hattinda 19. sirada, Ankara ekibi ise 11. sirada bulunuyor. Konyaspor oynadigi son 5 maçin 4’ünde berabere kalirken, 1 maçta ise yenildi. Bu maçlarda kalesinde 5 gol gören yesil-beyazlilar 4 kez rakip aglari havalandirdi. Konya ekibi ligdeki en son galibiyetini 18. haftada Kayserispor’a karsi almisti. Ankaragücü oynadigi son 5 lig maçinda 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 maglubiyet aldi. Bu maçlarda kalesinde 4 gol gören sari-lacivertliler, 7 kez rakip aglari havalandirdi.

34. randevu

Konyaspor ile Ankaragücü, bu maçla beraber Süper Lig tarihinde 34. kez karsi karsiya gelecek. Aralarinda daha önce oynanan 33 maçtan 13 kez Ankaragücü galip ayrilirken, 12 kez de Konyaspor hanesine 3 puan yazdirdi. 8 maçta ise kazanan taraf çikmadi. Bu karsilasmalarda Konyaspor 40 kez gol sevinci yasarken, Ankaragücü de 50 defa fileleri havalandirdi. Iki takim Konya’da bugüne kadar 16 kez karsi karsiya geldi. Konyaspor, bu müsabakalarda 8 kez rakibini maglup ederken, 4 maçtan yenilgiyle ayrildi, 3 maç ise beraberlikle sonuçlandi. Yesil-beyazlilar sahasindaki maçlarda 26 kez gol atma basarisi gösterirken, sari-lacivertiler 20 kez gol sevinci yasadi. Bu sezon ligin ilk yarisinda Ankara’da oynanan mücadele 1-1’lik skorla sona erdi.

Konyaspor ile MKE Ankaragücü arasinda oynanacak karsilasmayi Direnç Tonusluoglu yönetecek. Tonusluoglu’nun yardimciliklarini Abdullah Bora Özkara ve Emir Eray Eyisoy yapacak. Maçin dördüncü hakemi ise Oguzhan Çakir olacak.

Kaynak: İHA