Göksel Gümüsdag Açiklamasi 'Dubois Ile Ilgili Galatasaray'la Aramizda En Ufak Para Konusmasi Olmadi'

RAMS Basaksehir Baskani Göksel Gümüsdag, Galatasaray maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Dubois ile ilgili Galatasaray’la aramizda en ufak para konusmasi olmadi” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasinda Basaksehir, deplasmanda karsilastigi Galatasaray’a 2-0 maglup oldu. Mücadelenin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Basaksehir Baskani Göksel Gümüsdag, “Öncelikle hem Galatasaray hem Basaksehir’in yüksek performansli, güzel bir mücadelesi oldu. Iki takimi da mücadelesinden dolayi tebrik ederim. Çarsamba günü yüksek tempoda, 120 dakikalik bir kupa maçi oynadik. Dolayisiyla yorgunluk da var ama gayet güzel bir mücadele oldu. Ben oyuncularimizi performansindan dolayi tebrik ediyorum. Galatasaray’a da bundan sonraki maçlarinda basarilar dilerim. Baktiginizda kupayla beraber 14 haftadir 2 maglubiyetimiz var, biri Fenerbahçe’ye biri de Galatasaray’a. Galatasaray ve Fenerbahçe bütçe olarak da her anlamda da diger takimlardan kopmus durumda. Buna ragmen mücadelenin ben çok iyi geçtigine inaniyorum. Bundan sonraki süreçte artik önümüzdeki maçlara bakmaya devam edecegiz” dedi.



“Dubois ile ilgili Galatasaray’la aramizda en ufak para konusmasi olmadi”

Baskan Gümüsdag, sezon basinda Galatasaray’dan kiralanan Fransiz futbolcu Leo Dubois’nin ikinci transfer tescil döneminde Galatasaray tarafindan geri istendigi fakat kendilerinin 1 milyon Euro talep ettikleriyle ilgili çikan haberlerin hatirlatilmasi üzerine, “Dubois, sezon basi planlamamizda transferin son dakikasi, Galatasaray kontenjani bosaltmaya çalisiyorken teklif geldi. Biz de Dubois iyi bir oyuncu oldugu için kendi oyuncumuzun sözlesmesini feshedip Dubois’yi kadromuza dahil ettik. Ben yine o zaman bizim as baskanimiza sezon sonuna kadar bizim planlamamizda olmali eger yarim sezonluk veriyorlarsa hiç böyle bir sözlesmeye girmeyelim demistim. Sezon sonuna kadar kiralama yapabiliriz siz de planlamanizi ona göre yapabilirsiniz dediler. Biz de ona göre planlama yaptik. Su ana kadar gerek Erden Timur gerekse Baskan Dursun Özbek ile yaptigimiz konusmalarda aramizda bir para konusmasi olmadi, olamaz da. Oyuncu, Galatasaray’in oyuncusu ama sezon sonuna kadar da bizim kiralik oyuncumuz. Biz planlamamizda böyle bir oyuncuyu veremeyiz diye söyledik, Dursun Bey de bunu çok dogal karsiladi. Aramizda en ufak bir para konusmasi olmadi. Nereden çikiyor, nasil yaziliyor bilmiyorum” diye konustu.



“Eger 2-1 olsaydi sonuç daha zor olurdu”

Basaksehir’in müsabakanin 66. dakikasinda attigi golün VAR incelemesi sonrasi iptal edilmesiyle alakali da görüs belirten Gümüsdag, “Basaksehir golleri erken yemeseydi bence daha zor bir maç olurdu. Goller erken geldi. Arkasindan da tabii önde degil de daha gerilerde bir ofsayt oldu. Zannediyorum, ofsayta giren Deniz Türüç’tü. O karara istinaden 2-0’lik bir skorla gittik. Eger 2-1 olsaydi zannediyorum ki sonuç daha zor olurdu” ifadelerini kullandi.

“Yayin ihalesi konusuyla ilgili çarsamba günü bir araya gelecegiz”

Trendyol Süper Lig’in yayin haklariyla alakali yapilacak ihaleye dair de bilgilendirmede bulunan Göksel Gümüsdag, “Zannediyorum çarsamba günü ihale konusuyla ilgili bir araya gelecegiz. Ihale komisyonunda Sayin Ali Koç, Sayin Dursun Özbek, ben variz. Federasyonla da birlikte bir genel degerlendirme yapacagiz. Su an zaten mevcut sartnameyi alan yayinci kuruluslar orada açiklanacaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA