Fenerbahçe'nin Kis Transfer Dönemi Dosyasi

Fenerbahçe kis transfer döneminde önemli futbolcularla kadrosunu güçlendirirken, 7 oyuncusunu da kiralik olarak gönderdi.

2023-2024 sezonu için 11 Ocak’ta baslayan ve 9 Subat gecesi sona eren 2. Transfer ve Tescil dönemi döneminde Fenerbahçe, kadrosuna önemli takviyeler yapti. Yaz döneminde de Teknik Direktör Ismail Kartal’in listesinde yer alan Rade Krunic, 13 Ocak’ta Fenerbahçe ile sözlesme imzaladi. Bosna Hersekli futbolcunun transferi konusunda Italyan ekibi Milan ile anlasmaya varilirken, Krunic satin alma opsiyonu ile birlikte kiralik olarak takima katildi.



Italyan savunmaci Fenerbahçe’de

Serie A’da Juventus formasiyla birçok imza atan, Italya ile Avrupa sampiyonlugu bulunan Leonardo Bonucci, sezon sonuna kadar Fenerbahçe formasi giyecek. Sezon basinda Alman ekibi Union Berlin takimina transfer olan 36 yasindaki stoper, ocak ayinda kendisini sari-lacivertli renklere baglayan imzayi atti. Italyan futbolcu, takimin üst üste sakatlik yasadigi stoper bölgesinde önemli bir takviye oldu.

Çaglar Söyüncü hamlesi

2016 yazinda Altinordu’dan Freiburg’a transfer olan ve daha sonrasinda Leicester ve Atletico Madrid formalari giyen Çaglar Söyüncü, kiralik olarak Fenerbahçe’ye geldi. Söyüncü, bu sezon Atletico formasiyla 9 maça çikarken, sezonu sari-lacivertli takimda tamamlayacak. Fenerbahçe, Çaglar’in transferi için Ispanyol ekibi ile 2 milyon Euro kiralama bedeli karsiliginda anlasma sagladi.

2 sezon Fenerbahçe formasi giyen ve geçtigimiz yaz Fatih Karagümrük’e transfer olan Serdar Dursun, ara transfer döneminin son gününde sari-lacivertli takima döndü. Teknik heyetin yerli forvet takviyesi dogrultusunda milli futbolcu ile sezon sonuna kadar kiralik olarak transfer edildi.

Giden futbolcular

Yaz transfer döneminde oyuncu satisindan yaklasik 56 milyon Euro bedeli kasasina koyan Fenerbahçe, en yüksek rakama bu transfer döneminde ulasmisti. Sari-lacivertliler, kis transfer döneminde ise 7 futbolcusunu kiraladi. Umut Nayir Pendikspor’a, Emre Mor Fatih Karagümrük’e, Bartug Elmaz Sivasspor’a, Samet Akaydin Yunan ekibi Panathinaikos’a, Portekizli futbolcu Miguel Crespo Ispanyol ekibi Rayo Vallecano’ya, Brezilyali futbolcu Lincoln Henrique de ülkesinin RB Bragantino’ya, Tiago Çukur da 1. Lig ekibi Ümraniyespor’a kiralik olarak gitti.

Sari-lacivertli takimla sözlesmesini fesheden 21 yasindaki Baris Sungur, Darica Gençlerbirligi ile 1.5 yillik sözlesme imzaladi.

Kaynak: İHA