Fenerbahçe, Alanyaspor'u Konuk Edecek

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 25. haftada yarin evinde oynayacagi Corendon Alanyaspor ile ligde 16. kez karsilasacak.

Trendyol Süper Lig’in 25. hafta maçinda Fenerbahçe, yarin saat 19.00’da Ülker Stadyumu’nda Alanyaspor ile karsilasacak. Mücadele öncesi sari-lacivertliler, 20 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 maglubiyetle topladigi 63 puan ve averajla liderlik koltugunda oturuyor. Turuncu-yesilliler ise 6 galibiyet, 9 beraberlik ve 9 maglubiyetle 27 puanla 14. sirada yer aliyor.

16. randevu

Fenerbahçe, Alanyaspor’un Süper Lig’e yükseldigi 2016 yilindan itibaren rakibiyle 15 kez rakip oldu. Geride kalan maçlarda sari-lacivertliler 9 galibiyet elde ederken, turuncu-yesilliler 3 kez üstünlük saglayabildi. 3 müsabaka ise beraberlikle noktalandi. Kanarya’nin 32 golüne, Akdeniz temsilcisi 15 golle yanit verdi.

Sezonun ilk yarisinda Alanya’da oynanan maçi Fenerbahçe, Irfan Can Kahveci’nin golüyle 1-0 kazandi.

Iç saha karnesi

Fenerbahçe, ligde bu sezon evinde 12 maça çikti. Sari-lacivertliler, 9 müsabakada galibiyet alirken, 2 beraberlik ve 1 yenilgi yasadi. Ismail Kartal’in ögrencileri, iç sahada rakip filelere 36 gol gönderdi. Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’nde sahasindaki 6 maçta ise 6 galibiyet elde etti.

13 maçlik yenilmezlik serisi

Ligde üst üste 3 galibiyet elde eden Fenerbahçe, oynadigi son 13 maçta ise yenilgi yüzü görmedi. Sari-lacivertliler; Fatih Karagümrük, Sivasspor, Besiktas, Kayserispor, Istanbulspor, Konyaspor, Gaziantep FK, Basaksehir, Ankaragücü ve Antalyaspor’u maglup ederken, Adana Demirspor, Galatasaray ve Samsunspor ile de berabere kaldi.

Ligin en golcü takimi

Süper Lig’de 24 hafta itibariyla 63 puan toplayan Fenerbahçe, bu süreçte 22 maçta gol atmayi basardi. Takimin hücum yönü istatistiklere de yansirken, sari-lacivertliler rakip filelere 63 gol gönderdi. Kanarya, ligde en golcü takim konumunda yer aliyor.

Ismail Kartal ile Fatih Tekke, 4. kez rakip

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal ile Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, ligde 4. kez rakip olacak. Söz konusu müsabakalarda Ismail Kartal, Fenerbahçe ve MKE Ankaragücü’nü, Tekke ise Kayseri Erciyesspor, Manisaspor ve Denizlispor’u çalistiriyordu. Taraflar 1’er kez sahadan galibiyetle ayrilirken, 1 karsilasma da berabere sonuçlandi.

Çagdas Altay düdük çalacak

Fenerbahçe ile Alanyaspor arasinda oynanacak mücadeleyi hakem Çagdas Altay yönetecek. Altay’in yardimciliklarini Mustafa Emre Eyisoy ve Mehmet Emin Tugral yapacak. Maçin 4. hakemi ise Abdullah Bugra Taskinsoy olacak.

Kaynak: İHA