Çagdas Atan Açiklamasi 'Planladigimiz Yerden Golü Yedik'

RAMS Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan, Galatasaray karsisinda planladiklari yerden golü yediklerini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasinda Basaksehir deplasmanda karsilastigi Galatasaray’a 2-0 yenildi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan, "Bence çok iyi planladigimiz, ilk gole kadar pozisyon vermedigimiz, iyi giden maçta maalesef çok kolay bir gol yedik. 25 dakika planimiz harika isledi. Maalesef planladigimiz yerden golü yedik. Stoperimizin zamanlama hatasi oldu. Baris gücüyle üstünlük sagladi ve gol atti. Hemen üstüne bir gol daha yememiz bizi bozdu. Ikinci devre oyuncularim iyi reaksiyon verdi. Burada Bayern Münih, Manchester United veya Fenerbahçe fark etmiyor, Galatasaray rakiplerine baskiya gidiyor. Ikinci yari biraz keskin hücumlar yapabilseydik, bir golün maçi degistirebilecegini düsünüyorduk. Golümüz ofsaytla iptal oldu. Bir gole ihtiyacimiz var. Oyuncularimizin planla sadik kaldiklari için tesekkür ediyorum. Gelisimimizi çok iyi gördüm, ikinci maçlarda Galatasaray ve Fenerbahçe’ye karsi daha zorlayici oyunlar oynadik. Bizim amacimiz her maça çikip kendi oyunumuzu oynayip puan ve puanlar almak. Avrupa hedefimize çok yaklastik. Yolumuza devam ediyoruz. Galatasaray’a bundan sonraki maçlarinda basarilar diliyorum” seklinde konustu.



"Torreira begendigim bir oyuncu"

Galatasaray’in Uruguayli futbolcusu Lucas Torreira’ya çikarken saha kenarinda ne konustuklarinin sorulmasi üzerine Atan, "Tebrik etmek istedim. O an içinden geldi. Çok begendigim bir oyuncu. Ikinci toplari temizledi. Onu çok begendigim için tebrik etmek istedim. Bugün de görevini gayet iyi yerine getirdi" diye cevap verdi.

"Basaksehir’i aldigimizdan yerden Avrupa’ya tasiyabilirsek farkli bir hikaye yazacagiz"

Galatasaray ile Fenerbahçe arasindaki sampiyonluk yarisinin hatirlatilmasi üzerine turuncu-lacivertlilerin teknik direktörü, "Onlarin mücadelesi onlari ilgilendiriyor. Ukalalik yapmak istemiyorum. Tabii maçlari izliyoruz, takip ediyoruz. Kendi isimize odaklamis durumdayiz. Basaksehir’i bir adim daha öteye tasiyip, Basaksehir’i aldigimizdan yerden Avrupa’ya tasiyabilirsek bizim için farkli bir hikaye yazilacagini düsünüyoruz. Iki takim da çok güçlüler. Onlara basarilar diliyorum" dedi.



"Türkiye Kupasi’nin formatini degistirebilirler"

Türkiye Kupasi’nin formatinin degismesi gerektigini ifade eden Çagdas Atan, "Biz maçimizi çarsamba günü oynadik. 72 saat dolmadan, 120 dakikalik zorlu maçinin ardindan tekrar maç oynadik. Bugün özellikle iki stoperim 120 dakikanin sonunda maça çikti. Bunlar ufak detaylar ama teknik adamlarin fikrinin alinmadigi dönemde ben fikrimi söylemek istiyorum. Formati degistirebilirler. Fransa’da öyle bildigim kadariyla, 90 dakika sonunda penalti sonuçlariyla maçin sonucu belirleniyor. Bugün 4 oyuncumuz fresh olsa belki çok daha iyi performans sergileyecegiz. Bu bir mazeret degil. Oyuncularim hata yapmadilar mi? yaptilar, bunun yorgunlukla da alakali oldugunu düsünüyorum. Kupada gidebildigimiz kadar gitmek istiyoruz. Ligde en azindan ilk 5’e girmek istiyoruz" degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA