Buz Hokeyinde ETÜ'den Çifte Kupa

Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu öncülügünde düzenlenen Üniversite Sporlari Buz Hokeyi Sampiyonasi’nda Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) çifte kupa kazandi.

Erzurum Buz Hokeyi Salonu’nda düzenlenen sampiyonada ETÜ’nün yani sira Atatürk Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Yildiz Teknik Üniversitesi, Istanbul Üniversitesi, Istanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Orta Dogu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) takimlari mücadele etti.

Nefes kesen mücadelelere sahne olan turnuvada ETÜ Buz Hokeyi Erkek takimi yari finalde karsilastigi Koç Üniversitesini 18-0 maglup ederek adini finale yazdirdi. Finalde Atatürk Üniversitesi ile karsilasan ETÜ, nefes kesen mücadeleden 2-1’lik skorla ayrilarak altin madalyayi kazandi.

Yari finalde ODTÜ ile karsilasan ETÜ Kadin Buz Hokey Takimi mücadelede gülen taraf oldu ve finale çikma basarisi gösterdi. Finalin adi yine ETÜ ve Atatürk Üniversitesi olurken, ETÜ gümüs madalyanin sahibi oldu.

Sampiyonadan iki kupayla birlikte dönen Buz Hokeyi takimi sporcularini tebrik eden ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak: “ETÜ olarak ÜNILIG’de birçok bransta mücadele ediyoruz. 2024 Yilinda turnuvaya katilan hemen her takimimiz kupayla döndü. Ancak söz konusu kis sporlari olunca hem kadinlarda hem de erkeklerde Erzurum’un iki üniversitesinin adini finale yazdirmasi bizi sasirtmadi ancak gururlandirdi. Sporcularimizi bir kez daha yürekten kutluyor, basarilarinin devamini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA