Yalova Belediyespor Masa Tenisinde Sporcu Fabrikasi Gibi

Yalova Belediyespor bünyesinde yer alan Masa Tenisi bransi sporculari Antrenörler Kadri Kocacenk ve Bayram Ali Yildiz yönetiminde çalismalarini sürdürüyor.

Yalova Belediyesi bünyesinde kuruldugu günden bugüne kadar çesitli yas kategorilerinde basarilara imza atan Yalova Belediyesporlu oyuncular, bu basarilarini milli takim formasi giyerek ve ayni zamanda milli takim kamplarina katilarak taçlandirdilar.

Yalova Belediyesporlu oyuncularin geçmisten günümüze kadar birçok basariya imza attigini belirten Antrenör Kadri Kocacenk, “Minikler, Yildizlar ve Gençler kategorilerinde bünyemizden Türkiye Sampiyonu olan sporcularimiz yetisti. Belediyemizin katkilariyla sayisiz basarilara imza attik. Yalova’da amacimiz masa tenisi bransinda daha çok sayida sporcu yetistirip milli takima oyuncu kazandirmak ve ülkemizi yurtdisinda temsil etmektir. Bu yönde çalismalarimiza araliksiz olarak devam ediyoruz. Bizlere her zaman destek veren ve destegini esirgemeyen Belediye Baskanimiz Mustafa Tutuk’a tesekkür ederiz” dedi.

Yalova Belediyespor formasi giyen toplam 22 oyuncunun milli forma ile mücadele ettigini söyleyen diger Antrenör Bayram Ali Yildiz, “2005 yilindan bugüne kadar Yalova Belediyespor olarak yolumuza devam ediyoruz. Günümüze kadar milli formaya bünyemizden 22 oyuncu yetistirdik. Yetistirdigimiz oyuncularimizi önce Yalova Belediyespor lisansi çikartiyoruz. Ardindan belli yarismalara katilimlarini sagliyoruz. Buralarda elde etmis olduklari basarilarla oyuncularimizin hedefinin milli takim olmasi yönünde motive edip çalismalarimizi bu yönde sürdürüyoruz. Oyuncularimiz milli forma altinda takim olarak ve çiftlerde Avrupa Sampiyonu oldu. Bununla birlikte birçok sampiyonada sehrimizi basariyla temsil etti” diye konustu.

Yalova Belediyespor bünyesinden yetisen ve birçok bransta sampiyonluklari bulunan milli sporcu Ece Haraç ise, “Ben bu spora küçük yaslarda basladim. 14 senedir bu sporun içerisindeyim ve 8 yildan bu yana milli takim oyuncusu olarak görev yapmaktayim. Almanyaya’da Bundesliga 1.liginde forma giymekteyim. Farkli yas kategorilerinde sampiyonluklarim oldu. Benim bu basarilarimi elde etmemde Yalova Belediyespor’un, Kadri ve Bayram hocalarimin katkilari çok büyük ve hala Yalova’da oldugum dönemlerde destekleri devam ediyor” ifadesini kullandi.

Diger Yalova Belediyespor altyapisindan yetisen ve çalismalarini Yalova’da sürdüren milli sporcu Tugay Sirzat Yilmaz, “14 yildir masa tenisi sporcusuyum. Masa Tenisine Yalova Belediyespor’da basladim. Almanya ve Italya gibi liglerde bulundum. Yalova Belediyespor’un üzerimde çok büyük emekleri oldu. Burada belediyemizin destekleri ve hocalarimizin çabalari sayesinde milli takima kadar yükseldim. Bu hala böyle devam ediyor. Yalova Belediyespor milli takima sporcu üreten bir fabrika gibi ve ülkemizin en iyi spor kulüplerinden biri diyebilirim” açiklamasinda bulundu.

Yalova Belediyespor’un diger yas kategorilerinde basari elde eden ve mili takima kamplarina katilan Batin Güler, Elvin Kale ve Sükran Erva Inci ise Yalova Belediyespor bünyesinde masa tenisi oynamaktan mutlu olduklarini belirterek bu forma altinda birçok zaferler elde edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA