Samsunspor Ile Galatasaray 62. Randevuda

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 24. haftasinda yarin deplasmanda oynayacagi Samsunspor ile ligde 62. kez karsi karsiya gelecek.

Trendyol Süper Lig’in 24. haftasinda Galatasaray, yarin saat 20.00’de deplasmanda Samsunspor ile karsilasacak. Ligde geride kalan haftalarda sari-kirmizililar, 19 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 maglubiyet sonucunda aldigi 60 puanla averajla 2. sirada bulunuyor. Kirmizi-beyazlilar ise 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 11 maglubiyet soncunda topladigi 26 puanla 14. sirada yer aliyor.

62. randevu

Samsunspor ile Galatasaray bugüne kadar Süper Lig’de 61 kez karsilasti. Söz konusu müsabakalarda sari-kirmizililar, 40 kez sahadan galip ayrilirken, kirmizi-beyazlilar ise 7 kez rakibini maglup etti. 14 maç ise berabere sona erdi. Aslan’in 131 golüne, Samsun ekibi 46 golle karsilik verdi.

Ligin ilk yarisinda Istanbul’da oynanan karsilasmayi Galatasaray 4-2’lik skorla kazandi.

Deplasman karnesi

Galatasaray bu sezon Süper Lig’de deplasmanda 11 maça çikti. Sari-kirmizililar geride kalan karsilasmalarda 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 maglubiyetle aldigi 24 puanla 2. sirada yer aliyor. Aslan, oynadigi 11 müsabakada 18 gol atarken, kalesinde 5 gol gördü. Aslan, dis sahada son olarak Trabzonspor ile mücadele etti ve 5-1’lik skora galip ayrildi.

Son 11 lig maçini kaybetmedi

Galatasaray, Süper Lig’de Hatayspor’a maglup olduktan sonra oynadigi 11 karsilasmada yenilgi almadi. Ligde sari-kirmizililar; Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, Istanbulspor ve Gaziantep FK karsilasmalarindan 3 puanla ayrilirken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile ise berabere kaldi.

Ligin en az gol yiyen takimi

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon defansif anlamda da basarili performans sergiliyor. Sari-kirmizililar, ligde oynadigi 23 karsilasmasinda kalesinde 14 gol gördü ve bu performansiyla da ligde en az gol yiyen takim konumunda yer aliyor. Cimbom, bu müsabakalarin 11’inde de kalesini gole kapadi.

Davinson Sanchez ve Kerem Aktürkoglu sinirda

Galatasaray’da, Samsunspor maçi öncesinde iki futbolcu sari kart sinirinda bulunuyor. Sari-kirmizililarda Davinson Sanchez ile Kerem Aktürkoglu sari kart sinirinda yer aliyor. Iki futbolcu, sari kart görmesi durumunda 25. haftada evinde oynayacaklari Basaksehir karsilasmasinda görev alamayacak.

Abdülkerim Bardakci ve Sergio Oliveira sakatligindan, Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu da Afrika Uluslar Kupasi için milli takimlarina gittiginden dolayi kadroda yer almayacak.

Kaynak: İHA