Palandöken'de Buz Tirmanisi Nefesleri Kesiyor

Dünyanin en uzun ve dik kayak pistlerine sahip olan Palandöken Kayak Merkezi’nde buz tirmanis duvari meraklilarinin ilgisini çekiyor.

Kar üzerinde buz tirmanis deneyimi yasamak isteyenler için Palandöken’de bunu gerçeklestirme firsati bulunuyor. Erzurum’daki Palandöken Kayak Merkezi’ne yapilan 30 metre yüksekliginde ve 150 metre enindeki yapay buz parki, buz tirmanisi yapmak isteyen adrenalin tutkunlarina tarifsiz anlar yasatiyor. Kis turizminin "parlayan yildizi" Palandöken Kayak Merkezi’nde yapilan yapay buz parki, özellikle buz tirmanisi yapmak isteyen adrenalin tutkunlari tarafindan yogun ilgi görüyor.

"Kayak pistinin hemen yaninda"

Palandöken Kayak Merkezi, sadece muhtesem kayak pistleriyle degil, ayni zamanda kar üzerinde birçok heyecan verici aktivite ile de biliniyor. Bunlarda birisinin de yapay buz parki oldugunu ve parkurda nisan ayina kadar tirmanis yapilabilecegini ifade eden Mustafa Tekin Buz Parki yöneticisi Melik Sah Tekin, "Buz parki, egitim ve tirmanis amaciyla verimli sekilde kullanilabilir. Ayni anda 30 kisiye tirmanma imkâni veriyor. Diger buz tirmanisi alanlarinin oldugu yerlere nazaran Palandöken’deki buz parkuruna çok rahat ulasilabiliyor. Her yil subat ayinda burada festival yapiyoruz. Kayak pistinin hemen yaninda oldugu için insanlar kayak yapmanin yani sira buza tirmanabilir" dedi.



Türkiye’nin ulasimi en kolay buz duvari

Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken’in 2 bin 200 metre rakimindaki güney pistinde olusturulan yapay Mustafa Tekin Buz Parki, Türkiye’de bir ilk olma özelligi tasiyor. "Buz dagi" seklindeki parkta, rotalarini belirleyen sporcular ilk tirmanislarini gerçeklestirebiliyor. Türkiye’nin ulasimi en kolay yapay buz tirmanis duvari olan Ice Park, bu özelligiyle ayni zamanda hem kayak yapma imkani hem de kayak yaparken buz duvarina tirmanma imkani veriyor. Buz tirmanis duvarinda tirmanis için Türkiye Dagcilik Federasyonu Il Temsilciginin onayindan geçtikten sonra tirmanis gerçeklestirilebiliyor. Onaydan geçmeyenler için uzman emniyetçi temin edilerek ücreti karsiliginda tirmanis gerçeklestiriliyor.

Kaynak: İHA