Futbol Askina, Zorlu Sartlara Ragmen Pes Etmiyorlar

TFF Kadinlar 3. Ligi’nde mücadele eden Adana 5 Ocak Demirspor Kadin Futbol Spor Kulübü’nün futbolculari, uzun mesafelere ve maddi sikintilara ragmen futbol hayallerinden vazgeçmiyor.

Adana’da maddi imkansizliklar nedeniyle sikintilar yasayan 5 Ocak Demirspor Kadin Futbol Spor Kulübü, Gökhan Özdemir baskanliginda TFF Kadinlar 3. Ligi’nde mücadele ediyor. Yaklasik 85 kiz futbolcunun oldugu kulüpte, oyuncularin çogu uzak kirsal bölgelerde ve köylerde oturuyor. Futbol askina zorlu sartlara ragmen pes etmeyen futbolcular, hem kendileri hem de Adana için basari hedefliyor. Bütün imkansizliklara ragmen kulüp yönetimi, kizlari sporun içinde tutmak için var güçleriyle çalisiyor.

Gökhan Özdemir: “Kulüp olarak hiçbir gelir kaynagimiz yok”

Kulüp olarak hiçbir gelir kaynaklarinin bulunmadigini vurgulayan Baskan Gökhan Özdemir, “Bu kulübe sahip çikilmasi gerekiyor. Bizim uzaktan gelen kiz sporcularimiz var. Maddi imkanlari olmadigi için ailesini geçindiren kiz sporcularimiz var. Onlar da tarlaya, bahçeye çalismaya giden sporcularimiz. Forvetimiz geçen hafta ve bugün tarlaya ise gittiginden dolayi antrenmanlara gelememektedir. Bizim de kulüp olarak hiçbir gelir kaynagimiz olmadigi için bu çocuklarin masraflarini karsilayamamaktayiz. Gönül isterdi ki o kizimizin harçligini verelim, antrenmana çikartalim, bunu çok isterdik ama maddi gücümüz yetmiyor” ifadelerini kullandi.

“Kizlarimiza sahip çikilsin”

Kiz futbolculara sahip çikilmasi gerektigini söyleyen Özdemir, “Biz grubumuzda sampiyon oldugumuz takdirde Türkiye sampiyonasina gidecegiz. Bu seneki hedefimiz 2. Lig’de oynamak. Ama su anki maddi imkansizliklar içerisinde biz sampiyon olsak da Türkiye sampiyonasina gidemeyecegiz. Bu konuyla alakali degerli Adanali büyüklerimizle istisare halindeyiz. Kulübümüzün sampiyon olmasi halinde sporcularimiza bir yardim gecesi düzenlemeyi düsünüyoruz. Bu gecede istedigimiz yardimi umarim alabiliriz. Umarim her sey gönlümüze göre olur. Kizlarimiza sahip çikilmasini istiyoruz, baska da bir sey istemiyoruz” diye konustu.



“Kapimiz bütün kizlarimiza açiktir”

Gökhan Özdemir, kirsal kesimler ve köylerdeki kiz çocuklarini spora kazandirdiklarini belirterek, sunlari dile getirdi:

“Bizim burada sadece 25 kisilik A takim kadromuz yok. Bizim 85 kisilik kiz futbol takimimiz var. Sokaktan aldigimiz var, köylerden, kirsal kesimlerden aldigimiz kizlar var. Biz bunlarin hepsine uzandik. Bu kizlarimizin hepsini spora kazandirdik ve sporun içinde de tutmaya çalisiyoruz. Muhtesem bir ortamimiz var. Adana’nin en gözde takimiyiz. Kapimiz bütün kizlarimiza açiktir. Dedigim gibi tek istegimiz, sporcu kizlarimiza destek olunsun. Biz hepsinin kolundan tutar, spora kazandiririz.”

Cemre Gökdemir: “Adana bizim yanimizda olsun”

İçelden antrenmana gelen Cemre Gökdemir, iyi bir ivme yakaladiklarini aktararak, “Takimim çok iyi, çok güzel basarilar elde ediyoruz. 2’de 2 yaparak devam ediyoruz. İçelde okuyorum, hafta sonu antrenmana gelmeye çalisiyorum. Bu sartlarda biraz zor oluyor. Her hafta gidis-gelis yapamiyorum. Play-off’a çiktigimiz zaman Adana’mizin bizim yanimizda olmasini istiyorum. Insallah bizim yanimizda olurlar” dedi.



Aydogdu Ince: “Türkiye’ye adimizi duyuracagiz”

Adana’da sampiyon olmak istediklerine dikkat çeken Aydogdu Ince ise, “Kirsal ve uzak kesimlerden antrenmanlara katilabilmek için geliyoruz. Her sporcunun ailesinin durumlari o kadar iyi degil. Geliyoruz, futbol oynamak istiyoruz sadece. Kulübümüzle U13 ve U15’te sampiyonluklar yasadik. Insallah 3. Lig’de de Adana sampiyonu olacagiz, böylelikle Türkiye’ye adimizi duyuracagiz. Adana’mizi daha iyi temsil edebilmek için Adanalilarin destegini bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA