Depremde Uzuvlarini Kaybeden Çocuklar Yararina Aydin'da Sergi Açildi

Aydin’in Efeler ilçesinde açilan sergide Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerde uzuvlarini kaybeden çocuklar yararina atik malzemelerden yapilan malzemelerin satisi yapilarak protez alinacak.



Depremde uzuvlarini kaybeden çocuklara yardimci olmak amaciyla Aydin’da is insani Özlem Erkul ve özel bir firma öncülügünde ‘Yarim kalmasin koleksiyonu” projesi hayata geçirildi. Sanayideki isletmelerin atiklari toplandi. Sanatçi Sema Akbel, isçilerin yardimi ile bu atik malzemelerden birbirinden güzel metal parçalardan eserler yapti. Yapilan eserler, bir fabrikada tanitimi yapilip satisi gerçeklestirildi.

Satistan elde edilen gelirinin depremde uzuvlarini kaybeden 6 çocuga protez aliminda kullanilacagi bildirildi.



Çocuklara faydali olmak amaciyla gönüllü olarak bu çalismalari yaptiklarini belirten sanatçi Sema Akbel, yapmis olduklari eserlerin satisindan elde edilen gelirle 6 çocugu 9 protez takacaklarini söyledi.



Aydin’da projenin yapilmasina öncü olan is insani Özlem Erkul, “Çukurova Üniversitesi bünyesindeki Çocuk Iyilik Merkezi’nde depremde uzuvlarini kaybeden çocuklarin protez ihtiyaci var. Oradaki çocuklarimiz yarim kalmasin ve Aydin’dan ilk el uzatan olalim dedik. Sanayide tüm firmalarimizin atiklarini topladik. Ve dedik ki sanat iyilestirir. Içine sanat koyup Sema Akbel’in destegi ile birbirinden güzel eserleri 5 gün gibi kisa sürede ortaya çikardik. Bu eserlerin satisini yaparak çocuklara protez alip teslim edecegiz. Bu bir baslangiç olsun istiyoruz” dedi.



Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Aydin’da harika bir programin yapildigina dikkat çekerek “Gerçekten atiklardan inanilmaz güzel sanat eserleri yapilmis. Hem çevreye dikkat çekmek hem çocuk iyilik merkezine dikkat çekmek açisindan çok önemli buluyorum ve çok mutluyum burada oldugum için” ifadelerini kullandi.

Ampute Futbol Milli Takimi Teknik Direktörü Ismail Temiz ise depremzede çocuklara destek vermek için Aydin’a geldigini söyledi.

Kaynak: İHA