Nilüfer Belediye FSK Ilk Yariyi Lider Bitirdi

Bölgesel Amatör Lig 3. Grup’ta mücadele eden Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, en yakin takipçisi Yalova Yesilovaspor’u 3-1 yenerek, hem rakibinin 46 maçlik yenilmezlik serisine son vererek devreyi 6 puan farkla zirvede kapatti.

Sezona firtina gibi baslayan Nilüfer Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü (FSK), son maçindan da galibiyetle ayrilarak ilk yariyi zirvede tamamladi. Yalova 1. Numarali Amatör sahadaki maç iki takimin dengeli oyunuyla basladi.

Karsilikli ataklarla geçen müsabakada Yalova ekibi, 45. dakikada Hakan Öztürk’ün golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yari bu skorla sona erdi.

Ikinci yari baslamasiyla birlikte Nilüferli futbolcular tam saha baski uygulayarak rakibini bunaltti. Bu baskilar sonucu Yalova Yesilovaspor’dan Dogukan Çinar, 3 dakika arayla 2 sari kart görüp oyundan atilinca, ev sahibi takim 53. dakikada 10 kisi kaldi. Rakibinin eksik kalmasindan sonra ataklarini daha da siklastiran Nilüfer Belediye FSK, 61. dakikada Cüneyt Balçik’in ayagindan buldugu golle 1-1’lik esitligi yakaladi. Ilk golünde asistini yapan Nilüfer’in golcü futbolcusu Sinan Yildirim 66 ve 82. dakikalarda topu aglarla bulusturarak takimini 3-1 kazanmasini sagladi.

Bu galibiyetle, Teknik Direktör Pablo Martin Batalla yönetiminde sezona sampiyonluk parolasi ile baslayan Nilüfer Belediye FSK ilk yarida oynadigi 13 maçin 12’sini kazanarak topladigi 36 puanla en yakin rakibinin 6 puan önünde devreyi lider tamamladi. Nilüferli futbolcular ilk yarida rakip aglari 45 kez havalandirirken, kalesinde sadece 6 gol gördü.

Mavi yesil beyazlilar ligin ikinci yarisina 4 Subat 2024 tarihinde Hendekspor deplasmani ile baslayacak.

Kaynak: İHA