33 Ilden 119 Boksör Kocaeli'de Mücadele Edecek

Kocaeli’nin Darica ilçesinde 33 ilden 119 kadin sporcunun katildigi Büyük Kadinlar Türkiye Ferdi Boks Sampiyonasi basladi.

Kocaeli’nin Darica ilçesinde düzlenen Büyük Kadinlar Türkiye Ferdi Boks Sampiyonasi büyük bir coskuyla basladi.

Eray Samdan Spor Salonu’nda 12 siklette gerçeklestirilen sampiyonada 33 ilden 119 kadin sporcu katilacak. Türkiye Boks Federasyonu tarafindan 119 sporcu, 60 antrenör, 35 hakem ve 80 kulüp 13 Ocak’a kadar mücadele edecek.

Açilis töreninde konusan Türkiye Boks Federasyonu Baskani Eyüp Gözgeç, Bu sampiyona 2024 Paris Olimpiyatlari öncesi çok önemli bir organizasyon. Ayrica, su anda aramizda bulunan ve 2020 Tokyo Olimpiyatlari’nda boksta gümüs madalya kazanan kizimizi buradan tebrik ediyorum. Insallah Paris’te altin madalyayi kizimiz kazanacaktir" dedi.

Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, “119 sporcu, 60 antrenör, 35 hakem ve 80 kulübü ilçede agirlamaktan mutluluk duyuyoruz. Darica Belediyesinde göreve geldigimiz günden bu yana özellikle Darica Belediyesi Egitim Spor Kulübü ve Gençlik Spor Müdürlügü olarak birçok alanda hizmet etmeyi ve gençlerimizi sporla bulusturmaya devam ediyoruz” diye konustu.

Düzenlenen organizasyon 13 Ocak’ta sona erecek.

Kaynak: İHA