Tek Yumurta Ikizi Kadin Futbolcular Açiklamasi Attigi Goller, Gördügü Kartlar Bile Karistiriliyor

Kocaelispor Kadin Futbol Takimi’nin formasini terleten tek yumurta ikizleri Buse ve Sude, teknik direktörleri, takim arkadaslari ve hakemler tarafindan karistirilabiliyor. Ikizlerin kimi zaman attigi goller kimi zaman gördügü kartlar dahi yanlis yaziliyor.

Ilkokulda futbolla tanisan 20 yasindaki tek yumurta ikizleri Buse ve Sude Dagdelen hayallerini birlikte gerçeklestiriyor. Sokaklarda erkek arkadaslariyla top oynayarak futbola ilk adimi atan ikizler, simdilerde Kocaelispor Kadin Futbol Takimi’nin formasini terletiyor. Sol bek ve stoper mevkilerinde oynayan ikizler birbirlerine o kadar benziyor ki teknik direktörleri, hakemler ve taraftarlar tarafindan sürekli karistiriliyor. Öyle ki zaman zaman attigi goller veya gördükleri kartlari bile karistiriliyor. Takimlarinda 24 ve 25 numarali formalari giyen ikizler saha içinde karisikliga sebep olmamak için farkli renkte krampon giymeye özen gösteriyor. 2014 yilinda A Milli Takim formasini da giyen ikizler bir an olsun birbirinden ayrilmiyor. Ilkokul, ortaokul ve liseyi birlikte okuyan ikizler, ayni üniversiteyi de kazandi. Ikizler futboldaki yeteneklerinin yani sira, müzik alanindaki becerileriyle de dikkat çekiyor.

“Futbola çok küçük yaslarda basladik”

Kocaelispor Kadin Futbol Takimi’nin formasini terleten Buse Dagdelen, “Futbola çok küçük yaslarda basladik. Hayatimizda her sey birlikte oldu, ilkokul, ortaokul, lisede ve suanda üniversitede bile beraberiz. Küçükken erkek takimlarinda oynamaya basladik, mahallemizde de erkeklerle oynadik. Ilkokulda teneffüslerde sürekli futbol oynuyorduk. Her sey bir arkadasimizin antrenmanini izlemeye gittigimizde basladi.

Babasi, orada ki hocaya bizim futbol oynadigimizdan bahsetmis, hiç haberimiz yoktu. Kendimizi birden antrenmanda bulduk. Orada erkeklerle oynamaya basladik. Ilk basta zor oldu bizi aralarinda almakta zorlandilar sonrasinda alistilar. 3-4 sene oynadiktan sonra kadin takimi oldugunu söylediler. Bizde Hasan hocayla tanistik ve kadin futbolundaki yolculugumuz basladi” dedi.



“Babamin futbolla ve müzikle alakasi yok”

Anne ve ablasinin müzisyen oldugunu belirten Sude Dagdelen, “Ablam müzik ögretmeni annem de Türk Halk Müzigi korosuna gidiyor. Babamin futbolla ve müzikle alakasi yok fakat bizi hep destekledi, her zaman arkamizda durdu. Babam bizi sürekli antrenmanlara götürdü getirdi, sonuna kadar bekledi. Her gün sikilmadan götürdü, bize inandi. Bu süreçte onun destegi bizim buralara gelmemizi sagladi. O olmasaydi ailemiz olmasaydi biz buralara gelemezdik” diye konustu.



“Sol bek oynuyorum”

Sahada iyi anlastiklarini söyleyen Buse Dagdelen, “Kardes oldugumuz için aramizdaki uyum ister istemez iyi oluyor. Sahada anlasabiliyoruz, topu nereye atacagimizi kardesimi ne yapacagini daha iyi biliyorum. Bu konuda iyi anlastigimizi düsünüyorum, bende sol bek oynuyorum” ifadelerini kullandi.

Aralarinda iyi bir uyum oldugunu belirten Sude Dagdelen ise, “Antrenmanlarda da birbirimizi olumlu etkiliyoruz. Anlasiyoruz pasi nereye atacagimizi iyi biliyoruz. Iletisimimiz iyi oluyor” seklinde konustu.



“2014’te ilk kez milli takima çagirildik”

Milli takim hayallerini de ikiziyle gerçeklestirdiklerini söyleyen Sude Dagdelen “Bu kulüpte ilk turnuvamiza çiktigimizda bizde milli takima gitmeyi beklemiyorduk. Emeklerimizin karsiligini aldigimizi duyunca çok mutlu olduk. 2014’te ilk kez milli takima çagirildik. Ilk kampimizdi 1 sene sonra tekrardan çagirildik” dedi.



"Hakem karistirdigi için golü bile bazen yanlis yazabiliyor"

Insanlarin ikiziyle kendisini ayirt etmekte zorlandigini söyleyen Buse Dagdelen, “Benzedigimiz için de hakemlerde de oyuncularda da kafa karisikligi oluyor. Degisik tepkiler aliyoruz genelde olumlu tepkiler aliyoruz. Insanlar bizi görünce mutlu oluyor. Hakem karistirdigi için golü bile bazen yanlis yazabiliyor” dedi.

Bu duruma alistiklarini söyleyen Sude Dagdelen ise “Benim attigim golü ona yaziyorlar veya onun attigi ona yaziyorlar genelde oldugundan alistik” seklinde konustu.



“Bir yerden sonra ayriliriz diye düsünüyorduk”

Ikiziyle vakit geçirmekten hiçbir zaman sikilmadigini söyleyen Sude Dagdelen, “Bu bizi daha çok motive etti futbola daha çok bagladi. Okulumuzun ayni yerde olacagini tahmin edemiyorduk. Biz inanmiyorduk ailemiz bizden daha çok inaniyordu, beraber olmamizi istiyorlardi. Bir yerden sonra ayriliriz diye düsünüyorduk. Orada da devam ettik futbolda da devam ediyoruz ileride ne gösterir bilmiyoruz" ifadelerini kullanirken, rakip olarak ikiziyle mücadele etmenin keyif verecegini kaydetti.



“Elimizde büyüdüler”

Kadin futboluna 20 yil önce basladigini söyleyen Kocaelispor Kadin Futbol Takimi Teknik Direktörü Hasan Alemdar, “Ikizler bizim için çok degerli elimizde büyüdüler. Yaklasik 13 yil önce aramiza katildilar. Ikizlerimiz çok yetenekli U-17, U-19 kamplarina gittiler, basarili dönemler geçirdiler. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden bir tanesi Fenerbahçe Üniversitesi’nde okuyorlar. Onlar bizim göz bebeklerimiz, çok seviyoruz. Ailede çok destek veriyor gerçi babalari Seçkin abi pek futboldan anlamiyor. Hatta bazen espri yapiyor ‘futbolu bilmiyorum ama kizlarim futbol oynuyor’ diyor. Kizlarimiz hem müzisyen hem futbolcu, bizim için çok degerliler” seklinde konustu.



“Biz çok karistiriyoruz hatta babalari da karistiriyor”

Ikizleri ayirmakta zorlandigini söyleyen Hasan Alemdar, “Biz çok karistiriyoruz hatta babalari da karistiriyor. Ben kesinlikle ayiramiyorum fakat arkadaslari ayiriyor nasil ayirdiklarini da bilmiyorum. Biz onlara ’ikizler’ diye hitap ediyoruz. Ikisi de bize bakiyor fakat ayirt edemiyorum. Fiziksel yapi olarak ya stoper yada santrafor oynayacaklardi. Stoper oynamaya elverislilerdi, milli takimda da stoper oynadilar” ifadelerini kullandi.

“Biri 24 digeri 25 numara giyiyor”

Ikizlerin takim arkadasi Kübra Deniz, “Ikizlerle yaklasik 5-6 yildir beraber oynuyorum. Beraber okudum çogu vaktimiz birlikte geçti. Saha içinde de anlasiyorum. Biri 24 digeri 25 numara giyiyor. Onun için biz alistik, ayirt edebiliyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA