Özdemir Açiklamasi 'Süper Kupa Maçi Samsun'da Oynanmali'

Çarsambalilar Yardimlasma ve Haberlesme Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Avni Özdemir, “Süper Kupa maçi, Cumhuriyetimizin ilk adimlarinin atildigi, Milli Mücadele’nin basladigi Samsun’umuzda oynanmali” dedi.

Süper Lig sampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupasi sampiyonu Fenerbahçe’nin Suudi Arabistan’da oynayacagi Süper Kupa maçi, Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünün yer aldigi pankartla çikilmasina izin verilmemesi nedeniyle iptal olmustu.

"Cumhuriyet sehri Samsun’a bekliyoruz"

Dernegin sosyal medya hesabindan Samsunspor Stadyumu’nun yer aldigi "Süper Kupa Maçi Samsun’da Yakisir, Süper Kupa Maçi Cumhuriyet Sehri Samsun’da Oynanmalidir" sözleri ile yapilan paylasimlar hakkinda konusan Dernek Baskani Hüseyin Avni Özdemir, "Milli Mücadele’nin basladigi sehirde, milli birlik ve beraberligi olusturmali, ülkemize ve ülkemizin takimlarina sahip çikmaliyiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli degerlerimizi gölgede birakmaya yönelik yapilan bu yaklasimlari kiniyor, Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimini aldiklari karardan ötür tebrik ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yilini geride birakirken bu yila yakisacak bir sekilde süper kupa maçinin milli mücadele ve Cumhuriyet sehri Samsun’a yakisacagini biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Baskan Özdemir, Cumhuriyet’in 100. yilinda Süper Kupa’nin Samsun’da yapilmasini da talep etti.

Kaynak: İHA