Mugla'da Eski Milli Boksörler, Mugla Boks Spor Kulübünü Kurdu

Mugla’nin eski milli boksörleri Efkan Zeytinoglu, Erkan Bingöl, Bulut Haykir ve Emrah Ceylan bir araya gelerek Mugla Boks Spor Kulübü’nü kurarak, genç boksörlere destek çikiyorlar. Yeni kurulan Mugla Boks Spor Kulübü, ilk madalyasini Kadinlar 22 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi’ndan aldi.

Mugla Boks Spor Kulübü sporcularindan Yaren ve Seyma Düztas kardesler, 10-22 Kasim 2023 tarihleri arasinda Karadag’in Budva kentinde yapilan 22 yas alti Avrupa Sampiyonasi’nda Mili Takimimiz adina mücadele ederek, madalya kazandilar.

Mugla Boks Spor Kulübü’nde yapilan açiklamada, “Sporcularimizdan Seyma Düztas, Avrupa 3.sü olarak ülkemize ve Muglamiza bronz madalya kazandirdi. Mugla kadin boksörler adina Avrupa Sampiyonalari’nda ilk madalya olmasi sporcumuzu gururlandirdi. Sporcumuzu ve antrenörleri Emrah Ceylan ve Ayhan Öz’ü kutlar, basarilarinin devamini dileriz. Kulübümüz kurulusu 8 ay oldu. Simdiden uluslararasi arenalarda madalya kazanmaya basladik” denildi.

Mugla Boks Spor Kulübü yöneticilerinden Efkan Zeytinoglu ve Ögretim Görevlisi Dr. Erkan Bingöl, kulübün gelecekteki projelerinden bahsederek, hedeflerinin 2028 olimpiyatlarina Mugla’dan boksör göndermek olduklarini ilettiler.

Eski milli boksörler, kurduklari kulüple sporculuk yasantilarinda karsilastiklari maddi ve manevi olumsuzluklarin farkinda olduklari ve bu olumsuzluklari gençlerin yasamamasi, daha iyi ortam ve imkanlarda spor yapmalari için Mugla’ya ve ülkemize basarili boksörler kazandirmak amaciyla kurduklarini dile getirdiler.

Kaynak: İHA