Kulaç Atarak Engelleri Asiyorlar

Yozgat Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde yari olimpik yüzme havuzunda egitim alan paralimpik yüzücüler, hem sosyal yasama adapte olmaya çalisiyor hem de milli takim seçmeleri ve Avrupa sampiyonalarina hazirlaniyorlar.

Yozgat’ta Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde yari olimpik yüzme havuzunda verilen egitimlerle son 6 yilda 7 engelli birey, yüzme sporuna kazandirildi. Bu süreçte yüzmeyi ögrenip ulusal ve uluslararasi organizasyonlara katilan paralimpik sporcular, birçok sampiyonada Türkiye ve Avrupa’da önemli dereceler elde ederek Yozgat’i temsil etme basarisi gösterdi. Müsabakalar nedeniyle daha önce hiç görmedikleri sehir ve ülkeleri gezme firsati bulan yüzücüler, sporla sosyallesip öz güven kazanirken fiziksel anlamda da güç toplayip rehabilitasyon süreçlerine katki sagliyorlar.

Paralimpik yüzücüler, antrenörleri Fatih Özdemir gözetiminde yari olimpik yüzme havuzunda haftanin 6 günü çalismalarini sürdürüyor.

“8 saniye ile milli takim seçmelerini kaçirdim”

Yüzme sporu ile 1.5 yil önce tanisan ve 8 saniye ile milli takim kampi davetini kaçiran 11 yasindaki paralimpik yüzücü Kerim Duyar, “Yüzmede çesitli yarislara katildim. En son Ankara’da olan yüzme yarislarinda 8 saniye ile milli takim seçmelerini kaçirdim. Ama bu benim basaramayacagim anlamina gelmiyor, çok çalisip basaracagim. Hedefime ulasacagim. Engelli olmak bir seyi basaramayacagim anlamina gelmiyor. Ben engelime çok üzülmüyorum, yüzmeye engelim için geldim. Engellerimi kulaç atarak geçiyorum bu da beni çok mutlu ediyor, yüzme çok eglenceli bir spor. Benim hedefim de milli takim, daha sonra Avrupa yarislarinda basari kazanmak.” dedi.



“Yüzmeyi çok seviyorum”

Alper Erbas isimli paralimpik yüzücü de, “Ankara’da düzenlenen yüzme yarislarinda ikinci oldum ama milli takim barajlarini geçemedim. Bu baraji geçmek için çalisacagim, çaba gösterecegim. Türk bayragimizi dalgalandirmak istiyorum. Yüzmeyi çok seviyorum, suda kalmayi çok seviyorum. Kulaç atarak engellerimi asiyorum, çok mutluyum.” seklinde konustu.



“Onlar için elimizden geleni yapiyoruz”

Yüzme antrenörü Fatih Özdemir de engelli bireylerin Yozgat’ta 6 yil önce paralimpik yüzme sporuyla tanistigini belirterek, “6 yil önce bir sporcu ile basladik daha sonraki süreçte sporcu sayimiz günden güne artmaya basladi.

Su anda paralimpik yüzme sporu daha bir ragbet görmeye basladi.

Sporcularimiz bu sporu yaparken çok mutlu oluyorlar, yüzerken kendi fiziksel özelliklerinden dolayi kendilerini daha da mutlu hissediyorlar. Sporcularimiz yüzme sporu ile sosyallesiyorlar, engellerini kulaç atarak asiyorlar. Biz engelli sporcularimiza elimizden geldigince tüm imkanlari sagliyoruz. Onlarin bu mutluluklarina ortak olmaya çalisiyoruz. Yozgat’taki tüm engelli bireylerimizi yüzme havuzumuza davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA