Ismail Kartal'dan 3 Degisiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Trendyol Süper Lig’in 19. haftasinda deplasmanda Istanbulspor karsisinda son oynanan Galatasaray maçi 11’inden 3 degisiklik ile çikti.

Trendyol Süper Lig’in 19. haftasinda Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Istanbulspor ile karsilasiyor. Sari-lacivertliler, son oynanan Galatasaray maçi 11’inden 3 degisiklik ile sahaya çikti. Afrika Uluslar Kupasi’na giden Bright Osayi-Samuel ile Alexander Djiku’nun yerine Mert Müldür ve Serdar Aziz sahada yer alirken; sari kart cezasi nedeniyle kadroda olmayan Irfan Can Kahveci’nin yerine Ismail Yüksek 11’de basladi.



Mert Müldür 11’de

Fenerbahçe’nin 24 yasindaki oyuncusu Mert Müldür, Istanbulspor karsilasmasina sag bek pozisyonunda basladi.

Bu sezon Fatih Karagümrük müsabakasinda ilk kez 11’de sans bulan Mert, bugün ikinci kez 11’de sahaya çikti. Mert Müldür, 9’u Süper Lig, 2’si Avrupa Konferans Ligi olmak üzere 11 maçta görev aldi.

Sari-lacivertlilerde 7 eksik

Osayi Samuel ve Alexander Djiku ile birlikte sakatliklarini atlatarak bireysel çalismalarina baslayan Rodrigo Becao ve Miha Zajc; kart cezalilari Fred ve Irfan Can Kahveci’nin yani sira Mert Hakan Yandas da kadroda yer almadi.

Sari-lacivertliler, Istanbulspor karsisina su 11 ile çikti:

“Dominik Livakovic, Mert Müldür, Serdar Aziz, Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadioglu, Miguel Crespo, Ismail Yüksek, Cengiz Ünder, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic ve Edin Dzeko.”

Fenerbahçe’de; Irfan Can Egribayat, Furkan Akyüz, Samet Akaydin, Ryan Kent, Joshua King, Umut Nayir, Michy Batshuayi, Bartug Elmaz, Yusuf Akçiçek ve Emre Mor ise yedek bekledi.

14 gün sonra resmi maç

Son olarak 24 Aralik’ta Galatasaray ile lig maçina çikan Fenerbahçe, 14 gün aranin ardindan resmi maça çikti. 29 Aralik’ta Riyad’da oynanmasi planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa finali ertelenmisti. Sari-lacivertliler, lige verilen aranin ardindan Istanbulspor müsabakasiyla birlikte ocak ayindaki ilk maçina da çikmis oldu.

Kaynak: İHA