Ismail Kartal Açiklamasi 'Cengiz'in Attigi Gollerle Özgüveni Artacak'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Istanbulspor maçini kazandiklari için mutlu oldugunu ifade ederek, sari-lacivertlilerin 4 golünü kaydeden Cengiz Ünder hakkinda ise, “Attigi gollerle kendine olan özgüveni daha fazla olacagini tahmin ediyorum. Daha yüksek özgüvenli moralli olacak” dedi.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 19. haftasinda deplasmanda karsilastigi Istanbulspor’u 5-1’lik skorla maglup etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Hafta içinde çalistiklari organizasyonlari sahaya yansittiklarini söyleyen Ismail Kartal, “Kazanmak için geldik. Sonuçta sampiyonluga oynuyoruz. Ligde lideriz. Kazanmak için tüm hafta içinde çalistigimiz organizasyonlari oyuncular sahaya yansitti. Bir seyi eksik yaptik; kaçirdiklarimizdan sonra telafi etmek için hizli sekilde gol atma arzusuyla oyun zaman zaman git-gele döndü. Rakibe pozisyon verdik. Istanbulspor’u tebrik etmek lazim. Sonuncu olmalarina ragmen rahat bir takim. Oyunu çirkinlestirmediler. Seyir zevki güzel maç oldu. Farkli da kazanabilirdik. Kaçan net pozisyonlarimiz var. 3 puan için geldik ve aldigimiz için mutluyum” seklinde konustu.



“Cengiz’in attigi gollerle özgüveni artacak”

Karsilasmada Cengiz Ünder’in 4 gol kaydetmesiyle ilgili de konusan Ismail Kartal, “Cengiz’i 4 gol atmasi adina çok önemliydi. Uzun zamandir kendi üstünde baski hissediyordu. Attigi gollerle kendine olan özgüveni daha fazla olacagini tahmin ediyorum. Daha yüksek özgüvenli moralli olacak. Irfan ve Emre Mor da var. Hepsi elinden geleni yapmaya çalisiyor. Önümüzde çok maç var. Maç maç degerlendirmeye çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Degisik organizasyonlarla takimi gelistirmem gerekiyor”

Sari-lacivertli oyuncularin oynadiklari oyundan keyif aldigini belirten Kartal, “Sampiyonluga oynayan takimiz. Sampiyonluga oynayan takimin gol atmasi maç kazanmasi lazim. Biz her maçi kazanmak için sahaya çikiyoruz. Bunun için teknik direktör olarak ne yapmam lazim. Hücumu gelistirmem lazim. Sürekli ayni seyler degil degisik organizasyonlar ile takimi gelistirmem gerekiyor. Bu yönde çok çalisiyoruz. Oynadiklarindan keyif aliyorlar. Hepsi daha fazlasini nasil yapamadik diye çok üzgün. Bu da beni çok mutlu ediyor” diye konustu.



“Az kayipla sezon sonuna kadar giden takim sampiyon olacak”

Galatasaray ile aralarindaki sampiyonluk yarisini da degerlendiren Ismail Kartal, “Derbilerde berabere biten maçlardan sonra avantajliyim, avantaji ele geçirdim düsüncesine katilmiyorum su an lideriz ve avantaj bizde, psikolojik üstünlük bizde. Bu sene lideriz diye ‘hemen sampiyon olacagiz’ degil. Bunun ligin sonuna kadar gidecegini düsünüyorum. Kadro derinligi olan, iyi hazirlanan sakatlik riski fazla olmayan, maçlara en iyi sekilde hazirlanip kaybetmeden çok avantaj vermeden az kayipla sezon sonuna kadar durumu elinde bulunduran takim sampiyon olacaktir diye düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA