Gençlik Ve Spor Il Müdürlügü 'Gençlik Ve Spor Sehri Eskisehir' Için Çalisiyor

Eskisehir Valiligi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün 2023 yilinda yaptigi çalismalarla ilgili verileri ve detayli bilgileri paylasti.

Paylasilan bilgilere göre, 2023 yilinda Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan yapilan çalismalarda, Gençlik Hizmetleri birimine bagli hizmet veren 8 gençlik merkezi ve 3 genç ofisinin düzenledigi gençlik kamplarinin, sosyal sorumluluk projelerinin, kültür sanat yarismalarinin, Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin ve çesitli alanlarda açilan kurslarin yer aldigi 10 bin 280 faaliyetten 193 bin 261 genç yararlandi. Spor hizmetleri birimi tarafindan 27 spor bransinda 82 kurum antrenörü, Egitim Yönetim Sistemi araciligiyla ek ders ücreti karsiliginda çalisan 12 antrenör olmak üzere toplam 94 antrenör ile 45 bin 694 sporcuya egitim verildi.

Eskisehir’de 265 adet aktif faaliyet gösteren spor kulübü bulunurken, bu kulüplere 99 bin 128 kayitli lisansli sporcunun 10 bin 182’si aktif spor hayatina devam ediyor. Kentte 28 farkli bransta 92 federasyonun 2 bin 38 il faaliyeti, 372 kulüpten 13 bin 787 sporcunun katilimiyla gerçeklestirildi.

Eskisehir’in sporcularindan yüzmede Sümeyye Boyaci, atletizmde Eda Nur Tulum ve Ayça Fidanoglu gibi sporcular olmak üzere çesitli branslarda yarisan birçok sporcu Türkiye’yi uluslararasi müsabakalarda gururla temsil etti.

Eskisehir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü yüzde 79,12 orani ile basarili iller arasinda yer aldi

Gençlik ve Spor Bakanligi’nin projelerinden olan Anadolu Yildizlar Ligi’nde 14 farkli bransta 255 sporcu Eskisehir’i basariyla temsil etti. Ilkokullarda Spor Dali Projesi çerçevesinde Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan 15 farkli ilkokula 16 brans antrenörü görevlendirilerek ögrencilere spor egitimi verildi.

Türkiye Sportif Yetenek Taramasi ve Spora Yönlendirme Programi ile Eskisehir’de 3’üncü sinifa devam eden 10 bin 295 ögrenciden 8 bin 273 ögrenciye yetenek taramasi ölçümü yapildi. Bu çerçevede 81 ile yapilan ölçümlerde Eskisehir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü yüzde 79,12 orani ile basarili iller arasinda yer aldi. Engelli bireylere yönelik düzenlenen Mutlu Çarsamba projesi ile Eskisehir’de temel hareket egitimi ve yüzme gibi branslarda dezavantajli bireylere egitimler veriliyor. Yüzme Bilmeyen Kalmasin Projesi çerçevesinde Eskisehir’de 2023 yilinda 30 bin sporcuya yüzme egitimi verildi.

Ayrica Aile ve Sosyal Hizmet Bakanligi bünyesinde devlet korumasinda kalan çocuklara yönelik spor faaliyetleri projeleri Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan desteklendi. Ortaokul ve lise ögrencilerine yönelik ‘Okul Sporlari’ alaninda 11 bin 343 ögrencinin katilimiyla toplam 40 bransta il faaliyeti düzenlendi.

Kros, hentbol ve hava sporlari branslarinin Türkiye finali Eskisehir’de gerçeklestirildi.



Devlet yurtlarini tercih eden tüm ögrencilerin yerlestirilmesiyle yedekte bekleyen ögrenci birakilmadi

2023 yili basinda yurt kapasitesi 9 bin 85’i kiz, 5 bin 755’i erkek olmak üzere toplamda 14 bin 840 kisi iken, Eskisehir’de ögrenim görecek ve devlet yurtlarini tercih edecek üniversite ögrencilerinin faydalanmasi amaciyla 3 ayri bina Eskisehir Valiligi Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi araciligiyla kiralanarak hizmete alindi. Böylelikle mevcut kapasite 2 bin 682 kisi arttirilarak toplam kapasite 10 bin 479’u kiz, 7 bin 43’ü erkek olmak üzere 17 bin 522 kisiye çikarildi. Bu suretle devlet yurtlarini tercih eden tüm ögrencilerin yerlestirilmesiyle yedekte bekleyen ögrenci birakilmadi. Yurtlara kayitli ögrencilere 40 TL kahvalti, 80 TL aksam yemegi olmak üzere günlük toplamda 120 TL beslenme destegi verilmekte olup, yurtlarda kalan ögrencilerin tamami beslenme için ayrica bir ücret ödemiyor. Yurtlardaki ögrencilerin ders disi zamanlarini etkin ve verimli geçirmeleri amaciyla düzenlenen el sanatlari kurslari, dil kurslari, sportif kurslar gibi sosyal ve kültürel faaliyetleri içeren 170 etkinlige 4 bin 895 ögrenci katildi.

Eskisehir Teknik Üniversitesi’ne yakin bir mevkide bin 500 kisilik yurt insaati devam ederken, Osmangazi Üniversitesi Meselik Kampüsü’nde toplam 25 bin 711 metre karelik alan içerisinde yurt insaati yapilmak üzere tahsis edilmis alandaki imar çalismalari tamamlanmak üzere oldugu belirtildi.

Kaynak: İHA