Galatasaray'da 4 Degisiklik

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son oynadiklari Fenerbahçe derbisinin 11’ine göre Konyaspor maçinda 4 degisiklik yapti.

Trendyol Süper Lig’in 19. haftasinda Galatasaray evinde Konyaspor ile karsilasiyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadiklari Fenerbahçe derbisinin 11’ine göre Konya karsisinda 4 degisiklik yapti. Buruk; Sacha Boey, Lucas Torreira, Hakim Ziyech ve Mauro Icardi’nin yerine Kaan Ayhan, Tanguy Ndombele, Wilfried Zaha ve Halil Derivoglu’na görev verdi.

Galatasaray’da Mauro Icardi, Sergio Oliveira ve Davinson Sanchez sakatligindan dolayi, Hakim Ziyech ile Cedric Bakambu, milli takimlari ile Afrika Kupasi’nda oldugu için, Sacha Boey ile Lucas Torreira da sari kart cezasindan dolayi kadroda yer almiyor. Ispanyol sol bek Angelino da teknik heyet karariyla kadroda bulunmuyor. Angelino ayrica ligdeki son 3 maçta kadroya alinmadi.

Mauro Icardi ilk kez kadroda yok

Transfer olduktan sonra statü geregi Zalgiris karsisinda oynamayan Mauro Icardi, bundan maçin ardindan oynanan 27 resmi maçin hepsinde görev aldi. Icardi’nin yapilan göz hastaliklari, kulak burun bogaz ve plastik cerrahi konsültasyonlari sonucu bir süre oynamamasina karar verilirken, 30 yasindaki futbolcu bu sezon ilk kez oynamadi.

Halil Dervisoglu ligde ilk kez 11’de

Galatasaray’da Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin yoklugunda forvette Halil Dervisoglu yer aldi. 24 yasindaki futbolcu böylece bu sezon Süper Lig’de ilk kez 11’de basladi.

Dervisoglu, daha önce UEFA Sampiyonlar Ligi elemelerinde Zalgiris ile Istanbul’da oynanan müsabakada 11’de görev almisti.

Tanguy Ndombele 5 maç sonra 11 basladi

Galatasaray Fransiz futbolcusu Tanguy Ndombele, Konyaspor karsisinda 11’de görev aldi. Son olarak Alanyaspor maçina 11 baslayan Ndombele, 4’ü lig, 1’i UEFA Sampiyonlar Ligi olmak üzere 5 karsilasma sonra 11’de yer aldi.

Kaan Ayhan sag bekte görev aldi

Sari-kirmizililarda sari kart cezalisi Sacha Boey’in yerine sag bekte Kaan Ayhan 11’de basladi.

Bu sezon orta sahada ve defansin ortasinda yer alan Ayhan ilk kez sag bekte görev aldi. 29 yasindaki futbolcu ayrica 3 maç sonra 11’de yer aldi.

Yedek kulübesinin yas ortalamasi 20

Teknik Direktör Okan Buruk, sakat, cezali ve milli takima giden futbolcularin çoklugu nedeniyle yedek kulübesine genç futbolculari aldi. Yedek kulübesinin en yasli ismi kaleci Günay Güvenç olurken, bu futbolcularin yas ortalamasi ise 20 oldu.

Ahmet Çalik unutulmadi

11 Ocak 2022 yilinda geçirdigi trafik kazasi sonrasi hayatini kaybeden Ahmet Çalik, bu maçta unutulmadi. Futbolculuk döneminde Galatasaray ile Konyaspor’da forma giyen Çalik için sari-kirmizililar maçtan önce yedek kulübesine ’Kalbimizdesin Ahmet Çalik’ yazili tisört koydu.

Galatasaray, Konyaspor maçina; Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakci, Baris Alper Yilmaz, Kerem Demirbay, Tanguy Ndombele, Kerem Aktürkoglu, Dries Mertens, Wilfried Zaha ve Halil Dervisoglu 11’i ile çikti.

Yedeklerde ise Günay Güvenç, Eyüp Aydin, Tete, Gökdeniz Gürpüz, Baran Demiroglu, Ali Yesilyurt, Ali Turap Bülbül, Hamza Akman, Efe Akman ve Kazimcan Karatas bekledi.

Kaynak: İHA