Cengiz Ünder'den Kariyer Rekoru

Fenerbahçe’nin milli futbolcusu Cengiz Ünder, Istanbulspor filelerini 4 kez havalandirirken kariyerinde bir maçta en çok gol attigi müsabakayi oynadi.

Trendyol Süper Lig’in 19. haftasinda Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Istanbulspor ile karsilasti. Sahadan 5-1 galip ayrilan sari-lacivertlilerde Cengiz Ünder, 4 gole imza atti. Müsabakaya 11’de baslayan Cengiz, 6. dakikada takimini 1-0 öne geçiren golü atarken, 34 ve 44. dakikalarda yeniden sahneye çikti. Ilk yariyi hat-trick ile tamamlayan 26 yasindaki futbolcu 46. dakikada 4. kez rakip fileleri havalandirdi.

Sezon basinda Marsilya’dan transfer edilen Cengiz, bu sezon 10. lig maçina çikarken ilk kez Kayserispor deplasmaninda gol sevinci yasamisti. Basarili futbolcu, bugünkü performansiyla gol sayisini 5’e yükseltti.

Fenerbahçe’de ‘bir maçta 4 gol atan’ son futbolcu Enner Valencia olmustu. Valencia, geçtigimiz sezon Kasimpasa müsabakasinda ayni performansi sergilemeyi basararak sari-lacivertlilerde 12 yil sonra bu basariyi tekrarlayan isim oldu.

Cengiz Ünder, karsilasmanin 68. dakikasinda yerini Emre Mor’a birakti.

Kaynak: İHA