Sebahattin Tekin Açiklamasi 'Azerbaycan'in Futbol Ülkesi Olma Yolunda Ilerledigini Düsünüyorum'

Azerbaycan Premier Lig takimlarindan Sebail FK’nin yardimci antrenörü Sebahattin Tekin, çalisma ortaminin Türkiye’den daha rahat oldugunu belirterek, "Kardes ülkemizin futbol ülkesi olma yolunda ilerledigini ve daha da gelisecegini düsünüyorum" dedi.

Sebail FK Yardimci Antrenörü Sebahattin Tekin, Azerbaycan futbolu ve kariyeriyle ilgili açiklamalarda bulundu. Azerbaycan futbolunun son dönemde çok gelisme kat ettigine vurgu yapan Tekin, "Öncelikle kardes ülkemiz Azerbaycan’da, Türkiye’yi temsil etmekten gurur duydugumu belirtmek isterim. Sezona Azerbaycan Premier Ligi ekiplerinden Sebail FK’da Sahin Diniyev hocamin ekibinde, daveti üzerine çalismaya basladim. Burada iyi bir sezon geçiriyoruz ve çok mutluyum. Yönetim, teknik ekip, kulüp çalisanlari, futbolcular çok sicakkanli ve kaliteli insanlar, hepsine tesekkür ediyorum. Baskanimiz Firuz Karayev kulüpte gerçekten profesyonel bir aile ortami olusturmus. Açikçasi Türkiye’den daha rahat oldugumu söylemeliyim. Genele baktigimizda da kardes ülkemizin futbol ülkesi olma yolunda ilerledigini ve daha da gelisecegini düsünüyorum" seklinde konustu.



"Sahin Diniyev hocamla çalismak çok keyifli"

Azerbaycan futbolunun dünyadaki yeriyle ilgili de görüslerini aktaran Tekin, "Azerbaycan futbolu basta Türkiye olmak üzere birçok ülkenin ilgi odaginda. Birçok oyuncu ülkelerini Türkiye’de ve diger ülkelerde temsil ediyor. Mesela Dadashov, Süper Lig’de çok önemli isler yapiyor. Milli takimdaki birçok oyuncu yurt disinda oynuyor. 10 yil öncesinde durum böyle degildi. Benim buraya gelisim bile aslinda bunun kanitlarindan bir tanesi. Iyi futbolcularinin yani sira teknik direktör ve antrenörleriyle de her alanda gelisen bir ülke Azerbaycan. Örnek vereyim, Sahin Diniyev hocamla çalismak çok keyifli. Takim içinde rekabet ortami olusturuyor, futbolcuyu psikolojik olarak inanilmaz diri tutuyor ve motive ediyor. Oyuncu seçiminde çok yetenekli ve uluslararasi deneyim ve bilgi birikimine sahip, yurt disinda çok rahat çalisabilen bir teknik direktör" ifadelerini kullandi.

"Sponsorlarin artmasi gelecekte Azerbaycan futbolunu çok farkli yerlere tasiyacaktir"

Türk futbolu ile Azeri futbolu arasindaki farklar hakkinda degerlendirmelerde bulunan 50 yasindaki teknik adam, "Azerbaycan futbolu ile Türk futbolu arasinda elbette fark var ama bence bu farklardan en önemlisi Türkiye’nin takim sayisi, oyuncu sayisi ve bütçe açisindan biraz sansli olmasi. Sponsorlar Azerbaycan’daki kulüpleri destekliyor. Mesela benim kulübüm Sebail’in sponsoru Asco firmasi, kulüp için elinden geleni yapiyor. Bu tür sponsorlarin artmasi gelecekte Azerbaycan futbolunu çok farkli yerlere tasiyacaktir" cümlelerine yer verdi.

"Kaliteli birçok oyuncu var"

Azeri futbolcularla ilgili tavsiyelerde bulundugunu sözlerine ekleyen Tekin, "Zaman zaman soran kulüp yöneticilerine ve teknik direktörlere tavsiyelerde bulunuyorum. Ülkemizde görev yapabilecek teknik direktörler gibi liglerimizde oynayabilecek kalitede de birçok oyuncu var" açiklamasini yapti.

"Meslegimizde sans diye bir sey yoktur"

Sebahattin Tekin, gelecek planlari ile ilgili ise, "Su anda kulübümden çok memnunum, sezon sonuna kadar sözlesmem var. Tabii ki kariyer planlarim var ama adim adim gidiyorum, zamanin neler getirecegini görecegiz. Bir de bizim meslegimizde sans diye bir sey yoktur, firsatlara hazir olmamiz lazim. Yurt içinde ya da yurt disinda, her yerde olabiliriz. Gelisimim için sadece Türkiye’deki degil dünya futbolundaki gelismeleri de takip ediyorum" diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA